kylling med ingefær
Kylling med ingefær er en dejlig, nem og velsmagende ret, som er perfekt til de dage, hvor madlavningen skal gå hurtig. Opskriften er blevet til ved et tilfælde, hvor jeg har eksperimenteret lidt i køkkenet. Kylling med ingefær har en dejlig sødme med krydret og salte toner. Oven på kyllingen har jeg drysset med frisk persille og grofthakket nødder, som giver en knasende effekt og et dejligt farvespil. Spis kyllingen sammen med ovnbagte rodfrugter, ris eller noget groft brød. Hvis der er rester tilbage smager kyllingen lækkert i en sandwich eller i en frisk salat.
Kylling med ingefær opskrift
Person: 4
Tid: 25 minutter
Ingredienser:
- 450g kyllingebryst
- 1 løg
- 40g ingefær
- 5 fed hvidløg
- 1 dl. frisk persille
- 6 spsk. soja
- 2 spsk. æbleeddike
- 2 spsk. flydende honning
- ½ dl. mandler eller pistacienødder
- 4 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Hak løg, hvidløg fint.
Riv ingefær fint.
Skær kyllingebysterne i tynde skiver på langs med en kniv.
Varm olivenolie på en tykbundet pande.
Tilsæt løgene og steg dem til de er bløde, men ikke brune. Tilsæt bagefter hvidløg og ingefær og lad dem stege i 1 min.
Kom kyllingeskiverne på stegepanden og steg dem i 5-10 minutter under jævnligt omrøring indtil løgene er brunet og kyllingen er stegt færdig.
Bland imens soja med æbleeddike og honning.
Tilsæt sojablandingen til kyllingen og lad det simre i små 5 minutter.
Krydre med salt og peber.
Tag panden af varmen og bland persillen sammen med kyllingen.
Drys til sidst med grofthakket nødder.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 151
- Protein: 13,4 g
- Kulhydrat: 9,2 g
- Fedt: 6,6 g
feb 20, 2015 @ 00:28:31
Den ret ser virkelig lækker ud! Arbejder selv på at udarbejde noget lignende til min egen blog! Super god inspiration! 🙂
feb 20, 2015 @ 13:08:41
Hej Amanda
Tak for din hilsen 🙂 Det glæder mig du kunne finde inspiration på bloggen 🙂 Jeg har været forbi din blog og det er en fin blog du er ved at få opbygget 🙂 Held og lykke med det 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
feb 20, 2015 @ 13:07:00
Jeg er helt vild med ingefær 🙂 den ret er helt sikkert noget for mig. Tak for god inspiration Samantha
feb 20, 2015 @ 13:09:42
Hej Henrik
Det glæder mig du synes om opskriften og har lyst til at prøve den 🙂 Rigtig god fornøjelse 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
feb 20, 2015 @ 14:25:20
Synes du har en super blog 🙂 Jeg deler gerne bloggen med mine venner og familie 🙂
feb 20, 2015 @ 16:21:06
Det er jeg meget glad for 🙂 Mange tak Henrik 🙂
feb 20, 2015 @ 13:14:02
Ser vildt lækkert ud, mums siger jeg bare 🙂
feb 20, 2015 @ 13:20:50
Mange tak søde Heine 🙂 Tak fordi du følger med på bloggen 🙂
feb 20, 2015 @ 13:24:58
Det der kunne jeg da virkelig godt spise 😮
Men iaften star den på frisk pasta med laks og spinatsauce:D
Cathrine
//tiiner.dk
feb 20, 2015 @ 16:21:50
Lyder også godt Cathrine 🙂 God fornøjelse med din madlavning:)