Kylling med lime og honning

Kylling med lime og honning- Foto Samantha fotheringham

Kylling med lime og honning er velsmagende, sund og nem aftensmad. Kyllingen har en dejlig kombination af sødme fra honning og syre fra lime. Man siger at modsætninger mødes og der dannes kærlighed, dette gælder til særdeleshed også her. I opskriften kommer kyllingen direkte i ovnen, men hvis du ønsker kyllingen får lidt farve kan du forstege kyllingen kort på en varm grillpande og tilberede det færdig i oven. Hvis du vælger dette skal kyllingen kun have ca. 15 minutter i ovnen. Du vælger selv om du skære kyllingen ud som på billederne eller om du vil tilberede kyllingbrysterne hele. Spis, ris, bulgur eller fuldkornsbrød dertil og servér det gerne med en frisk salat.

Kylling opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Nem aftensmad - Foto Samantha Fotheringham

Kylling med lime og honning

Person: 4

Ingredienser:

  • 4 stk. kylling bryst
  • Revet skal af en lime + saften fra 1 lime
  • 1spsk. Honning
  • 1 spsk. Oliven olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. timian eller en håndfuld frisk timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Start med at læg kylling brysterne i et fad, som kan tåle at komme i ovnen.

Kom limeskal og – saft, honning, olie og timian, hvidløg i en skål og rør det godt sammen.

Hæld blandingen over kyllingen. Krydre med salt og peber.

Sæt fadet med kyllingbrysterne i en forvarm ovn ved 200 grader.

Pensel kyllingen hver 10. min og steg dem i 30 minutter.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 131
  • Protein: 18g
  • Kulhydrat: 4g
  • Fedt:5g

Energifordeling pr. 100g