Kylling med peberfrugt, parmesan & fuldkornspasta

kylling og pasta-Foto Samantha Fotheringham

Sund, lækker og velsmagende mad behøver ikke at tage en evighed at tilberede, jeg tror denne ret nærmest er en af de mest lette jeg kender. Jeg vil vove at påstå at alle nybegyndere i madverdenen kan tilberede denne ret. Kombinationen af saftig kylling, frisk basilikum, sød peberfrugt og saltede parmesan er fantastisk. Jeg lover dig dine smagsløg vil juble.

Fuldkornpasta og ernæring

Fuldkornspasta er fedtfattigt og indeholder ernæringsmæssigt nogle gode ting. Pasta er en fantastisk kilde til kulhydrater og indeholder kostfibre, B-vitaminer, kalium, jern og jod. På grund af kostfibrene mætter fuldkornspasta bedre end den almindelige hvide pasta.

Jeg møder ofte personer som er usikre på hvad det vil sige at et produkt er med fuldkorn. Fuldkorn er når man i bearbejdningen af kernerne tager alle dele af kornet med i melet. Det vil sige at man også tager skaldelen og kimen med. Det er nemlig den del af kernen som indeholder flest fibre, vitaminer og mineraler. Sundhedsstyrelsen anbefaler at man indtager 75 gram fuldkorn om dagen, hvilket svarer til 2 skiver rugbrød eller en portion havregryn.

Nem aftensmad- Foto Samantha Fotheringham

kylling med pasta - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på pasta med kylling, peberfrugt og parmesan

Person: 4

Tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 500 g kylling
  • 3 røde peberfrugter
  • 2 løg
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk æbleeddike
  • 300 g fuldkornspasta
  • 4 spsk. Revet parmesan.
  • 2 dl. frisk basilikum
  • 2 spsk. hvidløgsolie
  • Olie til stegning ( ca. 4 spsk.)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Start med at sæt vand over til pasta og kog dem efter koge anvisningen på posen.

Skær nu peberfrugt, kylling og løg ud. Start med at stege kyllingen 2-3 minutter før du smider løg og peberfrugt på panden.

Krydre med citronsaft, æbleedike, salt og peber. Det er færdigt når kyllingen er stegt og peberfrugten er blød med lidt bid i.

Hak basilikum groft og riv parmesan

Vend nu det kogte pasta på panden med blandingen af kylling og peberfrugt. lad det stå i 1-2 minutter og vend det grofthakket basilikum i pastaretten.

Fordel pastaretten på 4 tallerkner.

Slut af med at hælde lidt hvidløgs
olie over pastaretten og drys med revet parmesan.

Næringsindhold pr. 100 g

  • kalorier: 171
  • Protein: 12 g
  • kulhydrat: 18 g
  • Fedt: 6 g

Energifordeling pr. 100 g

energifordeling pasta med kylling