Kylling med peberfrugt, parmesan & fuldkornspasta
Sund, lækker og velsmagende mad behøver ikke at tage en evighed at tilberede, jeg tror denne ret nærmest er en af de mest lette jeg kender. Jeg vil vove at påstå at alle nybegyndere i madverdenen kan tilberede denne ret. Kombinationen af saftig kylling, frisk basilikum, sød peberfrugt og saltede parmesan er fantastisk. Jeg lover dig dine smagsløg vil juble.
Fuldkornpasta og ernæring
Fuldkornspasta er fedtfattigt og indeholder ernæringsmæssigt nogle gode ting. Pasta er en fantastisk kilde til kulhydrater og indeholder kostfibre, B-vitaminer, kalium, jern og jod. På grund af kostfibrene mætter fuldkornspasta bedre end den almindelige hvide pasta.
Jeg møder ofte personer som er usikre på hvad det vil sige at et produkt er med fuldkorn. Fuldkorn er når man i bearbejdningen af kernerne tager alle dele af kornet med i melet. Det vil sige at man også tager skaldelen og kimen med. Det er nemlig den del af kernen som indeholder flest fibre, vitaminer og mineraler. Sundhedsstyrelsen anbefaler at man indtager 75 gram fuldkorn om dagen, hvilket svarer til 2 skiver rugbrød eller en portion havregryn.
Opskrift på pasta med kylling, peberfrugt og parmesan
Person: 4
Tid: 25 minutter
Ingredienser
- 500 g kylling
- 3 røde peberfrugter
- 2 løg
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk æbleeddike
- 300 g fuldkornspasta
- 4 spsk. Revet parmesan.
- 2 dl. frisk basilikum
- 2 spsk. hvidløgsolie
- Olie til stegning ( ca. 4 spsk.)
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Start med at sæt vand over til pasta og kog dem efter koge anvisningen på posen.
Skær nu peberfrugt, kylling og løg ud. Start med at stege kyllingen 2-3 minutter før du smider løg og peberfrugt på panden.
Krydre med citronsaft, æbleedike, salt og peber. Det er færdigt når kyllingen er stegt og peberfrugten er blød med lidt bid i.
Hak basilikum groft og riv parmesan
Vend nu det kogte pasta på panden med blandingen af kylling og peberfrugt. lad det stå i 1-2 minutter og vend det grofthakket basilikum i pastaretten.
Fordel pastaretten på 4 tallerkner.
Slut af med at hælde lidt hvidløgs
olie over pastaretten og drys med revet parmesan.
Næringsindhold pr. 100 g
- kalorier: 171
- Protein: 12 g
- kulhydrat: 18 g
- Fedt: 6 g
Energifordeling pr. 100 g
aug 18, 2014 @ 17:38:02
Mmm.. Nu er jeg sulten 😉 Din mad ser altid så lækker ud Samantha. Er glad for jeg følger din blog 🙂
aug 18, 2014 @ 18:47:41
Mange tak Lotte 🙂 Det glæder mig at du følger med herinde 🙂
aug 18, 2014 @ 18:25:42
Ser godt ud og lyder til at være mad som jeg kan finde ud af at lave 🙂
aug 18, 2014 @ 18:48:29
Haha, hvis du kan koge pasta og stege kylling er du godt på vej Henrik 🙂 God fornøjelse med opskriften 🙂
jul 20, 2015 @ 17:27:36
Hvor ser det altså bare død lækkert ud! Det må prøves! 😀
– Hosnya
http://www.hosnya.com/
jul 22, 2015 @ 00:34:49
Mmm lige noget for mig 🙂