Kylling med tomat & courgette

Kylling-opskrift---Foto-samantha-Fotheringham

Kylling med tomat og courgette er meget velsmagende, fedtfattig og nem at tilberede. retten er rigtig god hvis du gerne vil tabe dig, da den kun indeholder 53 kalorier pr. 100g. Spis retten som et sundt aftensmåltid og server ris, bulgur eller grov brød dertil. Jeg har pynte retten med frisk persille og hakkede mandler. Jeg kan ikke selv tage æren for opskriften, da det er min veninde Rikke som har lært mig at tilberede den.

Courgette og ernæring – kalorie fattig

Courgette er en super lækker grøntsag, som desværre ofte bliver overset i madlavningen. Den indeholder nærmest ingen kalorier, ca. 15 kalorier pr. 100g og har en del ernæringsmæssige plusser og er en god kilde til de dejlige vitaminer. Courgetter indeholder både A-vitamin(ß-caroten ), B-vitamin( Folat) og C- vitamin (L-ascorbinsyre ). En sjov huske regel er (ABC). Folat er bl.a. vigtigt, når kroppens celler deler sig. ß-caroten har betydning for vores syn, forplantningsevne, immunforsvar, regulering af arveanlæg, slimhinder og vækst og til sidst har L-ascorbinsyre betydning for vores immunforsvar.

opskrifter-med-kylling---Foto-Samantha-Fotheringham

Retter-med-kylling---Foto-Samantha-Fotheringham

Kylling-med-cougette-og-tomat---Foto-Samantha-Fotheringham

Opskrift på kylling med tomat & courgette

Person: 4

Tid: 40 minutter

Ingredienser:

  • 400 g kylling
  • 2 courgette
  • 8 tomater
  • 4 fed hvidløg
  • 2 grønsags bouillon terning
  • 2 bundter persille
  • 200g revet light mozzarella
  • 1 tsk. Chili flager
  • Salt og peber

Pynt og tilbehør

  • frisk persille og hakkede mandler
  • 400g groft brød, 300g ris eller bulgur ( Følg kogeanvisningen på pakken)

Fremgangsmåde

Start med at finde et passende fad frem.

Skær courgette og tomat i skiver.

Hak persille og hvidløg og skær kylling ud i tynde skiver. Retten er opdelt i 4 lag.

Fordel nu courgette skiverne i fadet, fordel det halve af persillen og hvidløget oven på.

Læg nu tomat skiverne oven på courgetten og fordel resten af persillen og hvidløget på tomaterne.

Fordel kyllingen oven på tomaterne og krydre med salt, peber og chili flager.

Hæld bouillon i fadet så de fleste af grønsagerne er dækket, sæt nu fadet ind i oven og lad retten stå i oven i 25 minutter ved 200 grader.

Tag fadet ud af oven og fordel osten på kyllingen og sæt det ind igen. Når osten er gylden er retten færdig.

Spis enten groft brød, ris eller pasta til..

Næringsindhold pr. 100g

  • kalorier: 53
  • Protein: 7g
  • kulhydrat: 3g
  • fedt: 1g

Energifordeling pr. 100g