Kyllingegryde med hvide bønner

Kylling---Foto-Samantha-Fotheringham

Den opskrift jeg vil dele med jer i dag er nem at tilberede og smager dejligt. Retten er spækket med proteiner fra kylling og hvide bønner. Derudover er den rig på a-vitamin og c- vitamin. Et bevis på at sund mad ikke er lig med kedelig mad.

Kylling og ernæring

Jeg er vild med kylling og spiser det ofte. Det er en sund og billig spise. Kylling er en fantastisk kilde til protein, da kylling er ret fedtfattig og kyllingekød uden skind indeholder 132 kalorier og 20 g protein pr. 100 gram. Udover et højt indhold af protein er kyllingekød rig på magnesium og selen.

Hvorfor skal vi spise protein?

Proteiner er kroppens byggesten og er med i opbygningen af muskler, hår, hud og negle. Proteiner kan ikke lagres i kroppen og derfor er det vigtigt du spiser det til alle dagens måltider. Fejlagtigt er der nogen, som tror, at overskydende protein bare ryger ud af systemet med det samme. DET GØR DET IKKE! Hvis du spiser mere protein end du har brug for vil kroppen omdanne det til fedt eller kulhydrat, som bliver lagret i kroppens depoter. Det anbefaledes at du indtager ca. 0,8 gram protein pr. kg. kropsvægt. Dog mere ved fysisk aktivitet.

Gode protein kilder:

  • Kalkun/kylling (uden skind)
  • Mager fisk (rejer, havtaske, tun, kammusling, jomfruhummer, krebs og torsk blandt andet )
  • Oksekød med lavt fedtindhold. 3-7 %
  • Svinekød med lavt fedtindhold 3-7 %
  • Mælkeprodukter med lavt fedtindhold (hytteost, tykmælk, skyr, mælk, ost)
  • Nødder
  • Æg
  • Bønner, linser og bleg planter

kyllingegryde---Foto-Samantha-Fotheringham

Gryderet---Foto-Samantha-Fotheringham

Opskrift kyllingegryde

Person: 2

Tid: 1 time

Ingredienser

  • 300-400 g kyllingekød
  • 2 røde peberfrugter i tern
  • 2 rødløg i ringe
  • 2 gulerødder i skiver
  • 100 g Hvide bønner (blødsat og kogte) du kan også bruge andre bønner på dåse.
  • Saften fra 1 appelsin
  • 1 spsk. mørk sirup.
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Bouillon, 1 terning grønsag og 1 terning hønsekød
  • Olie til stegning
  • 2-3 dl. vand
  • Salt, peber
  • Purløg eller persille til pynt

Fremgangsmåde

Find en tykbundet gryde frem, tænd for varmen og hæld olie i.

Svits rødløg og tilsæt kyllingekødet til det er gyldenbrunt

Resten af grønsagerne tilføjes til gryden

Tilsæt appelsinsaft, citronsaft, æbleeddike og sirup.

Tilsæt 2-3 dl. vand og smulder bouillonterninger i gryden

Lad retten få et hurtigt opkog og tilsæt de kogte bønner.

Skru nu ned til lav varme og lad den stå og små simre til sovsen er tyk.

Server med kartoffel og et drys hakket persille eller purløg.

Næringsindhold i retten pr. 100g

  • Kalorier: 104
  • Protein: 10g
  • Kulhydrat: 9g
  • Kostfibre: 3g
  • Fedt: 3g
  • Mættet fedt: 1g

Energifordeling pr. 100g