Kyllingegryde med hvide bønner
Den opskrift jeg vil dele med jer i dag er nem at tilberede og smager dejligt. Retten er spækket med proteiner fra kylling og hvide bønner. Derudover er den rig på a-vitamin og c- vitamin. Et bevis på at sund mad ikke er lig med kedelig mad.
Kylling og ernæring
Jeg er vild med kylling og spiser det ofte. Det er en sund og billig spise. Kylling er en fantastisk kilde til protein, da kylling er ret fedtfattig og kyllingekød uden skind indeholder 132 kalorier og 20 g protein pr. 100 gram. Udover et højt indhold af protein er kyllingekød rig på magnesium og selen.
Hvorfor skal vi spise protein?
Proteiner er kroppens byggesten og er med i opbygningen af muskler, hår, hud og negle. Proteiner kan ikke lagres i kroppen og derfor er det vigtigt du spiser det til alle dagens måltider. Fejlagtigt er der nogen, som tror, at overskydende protein bare ryger ud af systemet med det samme. DET GØR DET IKKE! Hvis du spiser mere protein end du har brug for vil kroppen omdanne det til fedt eller kulhydrat, som bliver lagret i kroppens depoter. Det anbefaledes at du indtager ca. 0,8 gram protein pr. kg. kropsvægt. Dog mere ved fysisk aktivitet.
Gode protein kilder:
- Kalkun/kylling (uden skind)
- Mager fisk (rejer, havtaske, tun, kammusling, jomfruhummer, krebs og torsk blandt andet )
- Oksekød med lavt fedtindhold. 3-7 %
- Svinekød med lavt fedtindhold 3-7 %
- Mælkeprodukter med lavt fedtindhold (hytteost, tykmælk, skyr, mælk, ost)
- Nødder
- Æg
- Bønner, linser og bleg planter
Opskrift kyllingegryde
Person: 2
Tid: 1 time
Ingredienser
- 300-400 g kyllingekød
- 2 røde peberfrugter i tern
- 2 rødløg i ringe
- 2 gulerødder i skiver
- 100 g Hvide bønner (blødsat og kogte) du kan også bruge andre bønner på dåse.
- Saften fra 1 appelsin
- 1 spsk. mørk sirup.
- 1 spsk. citronsaft
- 1 spsk. æbleeddike
- Bouillon, 1 terning grønsag og 1 terning hønsekød
- Olie til stegning
- 2-3 dl. vand
- Salt, peber
- Purløg eller persille til pynt
Fremgangsmåde
Find en tykbundet gryde frem, tænd for varmen og hæld olie i.
Svits rødløg og tilsæt kyllingekødet til det er gyldenbrunt
Resten af grønsagerne tilføjes til gryden
Tilsæt appelsinsaft, citronsaft, æbleeddike og sirup.
Tilsæt 2-3 dl. vand og smulder bouillonterninger i gryden
Lad retten få et hurtigt opkog og tilsæt de kogte bønner.
Skru nu ned til lav varme og lad den stå og små simre til sovsen er tyk.
Server med kartoffel og et drys hakket persille eller purløg.
Næringsindhold i retten pr. 100g
- Kalorier: 104
- Protein: 10g
- Kulhydrat: 9g
- Kostfibre: 3g
- Fedt: 3g
- Mættet fedt: 1g
aug 26, 2014 @ 16:09:05
Ser dejligt ud 🙂 Rigtig god beskrivelse af protein 🙂
aug 26, 2014 @ 16:24:00
Mums… lige noget fra mig 🙂
dec 01, 2015 @ 18:01:46
Fantastisk lækker gryderet! Den er blevet en klassiker herhjemme 🙂 Kan også sagtens spises uden kartofler!
dec 01, 2015 @ 18:05:43
Hej kirsten 🙂 Det glæder mig du synes om opskriften 🙂
maj 20, 2016 @ 17:28:05
Det er en fantastisk opskrift og jeg har lavet den et utal af gange! Og lige nu skal jeg igang med at lave den igen og mine tænder løber allerede i vand 🙂