kyllingespyd med barbecue marinade

kyllingespyd i ovn-Foto Samantha Fotheringham

Kyllingespyd er en klassiker og disse lækre kyllingespyd med hjemmelavet barbecue marinade er både nemme at tilberede og meget velsmagende. Kyllingespydene har en frisk og sød smag med toner fra ingefær og limeskal. Du kan smide alverdens ting på et spyd, brug evt. dine ynglings grøntsager eller resterne fra grønsagskuffen. Du kan også vælge, at holde det helt enkelt som mig, med kyllingestykker og rød peberfrugt. Jeg har drysset friskhakket timian henover mine kyllingespyd, da jeg synes det giver en god smag og et flot modspil til den røde farve. Spis kyllingspydene sammen med fuldkorns pasta, ris, kartofler eller en frisk salat.

Kyllingespyd- Foto Samantha Fotheringham

Kyllingespyd med barbecue marinade - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på barbecue marineret kyllingespyd

Person: 2

Tid: 30 minutter.

Ingredienser:

  • 2 stk. kyllingebryst.
  • 1 rød peberfrugt.
  • 4 spyd, hvis du bruger træspyd, så skal du lade dem ligge i et vandbad i ca. en halv time inden du bruger dem, så du er sikker på der ikke går ild i dem.
  • 3 spsk. Ketchup
  • 1 spsk. Soja sovs
  • Revet skal og og saft fra 0,5 lime, du kan også nøjes med 2, tsk. Citronsaft.
  • 1 spsk. Mørk sirup
  • 1 tsk. Revet ingefær.

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne til barbecue sovsen.

Skær peberfrugt i store tern.

Skær kyllingen i store tern.

Put kyllingen på spyd sammen med peberfrugt og pensel med barbecue sovsen så kyllingen er dækket.

Find en rist frem og beklæd den med bagepapir.

Steg dine kyllingespyd i ovnen i ca. 20 minutter i en forvarmet ovn på 200 grader.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 84
  • Protein: 11g
  • Kulhydrat:7g
  • Fedt: 1g

Energifordeling pr. 100g