Kyllinglasagne – sund og smagfuld
Det er en myte at sund mad er lig med kedelig mad. Dine ynglings middagsretter kan sagtens tilberedes på en sund og smagfuld måde. Som de fleste andre er jeg vild med lasagne. Desværre er den traditionelle lasagne ofte spækket med hurtige kulhydrater, kød og ost med højt fedt indhold og nærmest ingen grøntsager. Denne kyllinglasagne er et bud på en sund lasagne. Lasagnen har en skøn smag og en god fast konsistens. I stedet for amlindelige hvide lasagneplader har jeg brugt fuldkornslasagneplader, som indeholder flere kostfibre. Kostfibre er med til at give en hurtigere mæthedsfornemmelse og har en positiv indflydelse på din fordøjelse. Sovsen består af fedtffatig hakket kyllinge kød og masser af lækre grøntsager. En ren vitamin BOOSTER! Spis lasagnen som den er eller servér grovflutes eller en frisk salat dertil.
Færdigretter – gå efter nøglehullet.
Mange som har travlt køber ofte færdigretter, da de ikke har overskud til at tilberede mad. Her er lasagne et hit ved de danske forbruger. Desværre er de fleste færdige middagsretter fyldt med usundt fedt, hurtige kulhydrater, meget salt og næsten ingen grøntsager. Ernæringsmæssigt ikke bedre end kage eller slik, men heldigvis er det ikke helt umuligt at vælge hurtige og sunde alternativer.
Nøglehullet, som er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke gør det nemmer for dig, at spise sundt og finde de sundere fødevarer på hylderne i supermarkedet. Færdige middagsretter der er mærket med nøglehulet, indeholder mindre fedt, sukker og salt samt flere grøntsager end produkter af samme type. Hvis du har en af de dage, hvor du har behov for en hurtig løsning, så gør dig selv den tjeneste at gå efter det grønne nøglehul.
Opskrift på kyllinglasagne
Person: 4
Tid: 1 time og 15 minutter
Ingredienser:
- ca. 500g hakket kyllingekød
- ½ dåse tomatpure
- 2 dåser hakket tomat
- 1 grønsags- og 1 kyllingbouillon
- 1 løg
- 4 alm. gulerødder
- ½ squash
- 1 rød peberfrugt
- 2 stænger bladselleri
- 1 dl. Frisk hakket basilikum
- 1 pakke bechamelsovs på 4%
- 100g gratinering ost på 13%
- Salt, peber og chili
- 1 fed hvidløg
- Olie til stegning
- 8-10 lasagneplader
Fremgangsmåde:
Start med at brune kødet i en stor gryde.
Hak, snit og riv dine grøntsager som du kan lide dem. Dog foreslår jeg at skære squashen ud i skiver og lægge skiverne som et lag i lasagnen.
Brun kødet og tilsæt hvidløg og løg. Derefter tilsætter du resten af dine grøntsager undtagen squashen.
Vend rundt i grøntsagerne 3-4 gange og tilsæt dåsetomaterne, pure og bouillonen.
Lad det koge op og blive tykt og smag til med salt, peber og chili.
Tag et ovnfast fad og fordel tomatsovsen, lasagne plader, squash og bechamelsovs lagvis. Du skal starte med et lag tomatsovs og slutte med et lag tomatsovs samt et lag bechamelsovs sovs.
Sæt din lasagne ind i en forvarmet ovn (200grader) i 45 minutter. Når der er 10 minutter tilbage fordeler du gratinerings osten.
Næringsindhold pr. 100g
- kalorier: 80
- protein: 7,3g
- Kulhydrat: 6,4g
- fedt: 2,6g
jan 04, 2014 @ 14:59:25
Hej Samantha
Jeg så du delte denne opskrift på facebook forleden og igår lavede jeg opskrift på kyllinglasagne til min kæreste. Det smagte rigtig dejlig og er et lækkert alternativ til oksekød.
KH. Sanne
jan 04, 2014 @ 15:05:34
Hej Sanne
Det glæder mig at dig og din kæreste kunne lide min opskrift på kyllinglasagne! Hvis du laver en af mine opskrifter en anden gang, skal du være velkommen til at sende et billede på min mail eller på facebook. Opskriften er også et hit i min familie og vennekreds!:)
De bedste hilsner
Samantha Fotheringham
mar 15, 2014 @ 22:35:27
Hej Samantha!
For det første, så er det virkelig en skøn blog du har med rigtig mange gode opskrifter og tips, så tak fordi at du gider at bruge tid på at dele dine erfaringer mig (og andre) 🙂
Jeg kan se, at du i starten af dette oplæg skriver at du bruger fuldkornslasagneplader, men i selve din oversigt over brugte ingredienser står der hverken noget om de lasagneplader eller om hvor mange stykker du brugte?
Jeg er på en streng diæt, hvor kalorieindholdet er i fokus, så det er ret vigtigt for mig, at vide hvor mange du brugte, da udregningen af kalorieindholdet pr 100 g for retten ellers ikke vil passe, hvis jeg fx bruger 10 og du kun brugte 5 fx 🙂
Desuden et lille side spørgsmål – hvilket/hvilke programmer bruger du til at udregne kalorieindholdet pr 100g for dine retter? 🙂
Mvh. Rikke
mar 18, 2014 @ 15:16:11
Hej Rikke
tak for dine søde ord rikke 🙂 Du er en meget opmærksom læser og det er længe siden jeg skrev denne opskrift. Så min nøjagtighed og beskrivelser er også blevet bedre siden. Men tak fordi du gør mig opmærksom på det. Jeg kan ikke helt huske antallet af lagsagne plader jeg normalt bruger, men faktisk så skal jeg snart lave lagsagnen med en veninde, så skal jeg nok rette opskriften til og give dig besked herom. Det program jeg bruger til at regne kalorieindholdet ud i mine retter pr. 100g hedder winfood og det er et program som man får lov at købe billigt når man læser ernæring og sundhed. Held og lykke med din diæt 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha 🙂
jul 27, 2015 @ 20:58:27
Hej Samantha!
Hvor køber du gratineringsost på 13% fedt?
Mvh Rikke 🙂
jul 28, 2015 @ 13:55:16
hej Rikke
Jeg har set den i R ema 1000 mange gange. Her er et link til posen 🙂 http://www.arla.dk/produkter/info/?productid=3883
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
feb 23, 2016 @ 19:41:42
Så er kyllingelasagnen sat i ovnen. Er meget spændt på at smage og på at servere den for familien. Den ser superlækker ud.
Din ingefærshot har jeg lavet i et års tid nu. Der er Så mange lækre opskrifter herinde og synes at det er fedt at du skriver vor mange kalorier der er i, da jeg er startet på 5-2 kuren.
Håber og satser på at jeg kan “overholde” min nye livsstil. Med din hjemmeside ved hånden kan det da ikke gå helt galt.?
feb 27, 2016 @ 10:46:50
Tænk at noget så sundt kan smage så lækkert. Klart en af mine favoritter. ?
feb 29, 2016 @ 19:14:34
Hej Bettina
Det glæder mig du synes godt om bloggen og kan bruge mine opskrifter til at forbedre din livsstil.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham