Kyllinglasagne – sund og smagfuld

Kylling lasagne-opskrift---Foto-Samantha-Fotheringham

Det er en myte at sund mad er lig med kedelig mad. Dine ynglings middagsretter kan sagtens tilberedes på en sund og smagfuld måde. Som de fleste andre er jeg vild med lasagne. Desværre er den traditionelle lasagne ofte spækket med hurtige kulhydrater, kød og ost med højt fedt indhold og nærmest ingen grøntsager. Denne kyllinglasagne er et bud på en sund lasagne. Lasagnen har en skøn smag og en god fast konsistens. I stedet for amlindelige hvide lasagneplader har jeg brugt fuldkornslasagneplader, som indeholder flere kostfibre. Kostfibre er med til at give en hurtigere mæthedsfornemmelse og har en positiv indflydelse på din fordøjelse. Sovsen består af fedtffatig hakket kyllinge kød og masser af lækre grøntsager. En ren vitamin BOOSTER! Spis lasagnen som den er eller servér grovflutes eller en frisk salat dertil.

Færdigretter – gå efter nøglehullet.

Mange som har travlt køber ofte færdigretter, da de ikke har overskud til at tilberede mad. Her er lasagne et hit ved de danske forbruger. Desværre er de fleste færdige middagsretter fyldt med usundt fedt, hurtige kulhydrater, meget salt og næsten ingen grøntsager. Ernæringsmæssigt ikke bedre end kage eller slik, men heldigvis er det ikke helt umuligt at vælge hurtige og sunde alternativer.

Nøglehullet, som er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke gør det nemmer for dig, at spise sundt og finde de sundere fødevarer på hylderne i supermarkedet. Færdige middagsretter der er mærket med nøglehulet, indeholder mindre fedt, sukker og salt samt flere grøntsager end produkter af samme type. Hvis du har en af de dage, hvor du har behov for en hurtig løsning, så gør dig selv den tjeneste at gå efter det grønne nøglehul.

Lasagne-opskrift - foto samantha fotheringham

Lasagne - foto samantha fotheringham

Opskrift på kyllinglasagne

Person: 4

Tid: 1 time og 15 minutter

Ingredienser:

  • ca. 500g hakket kyllingekød
  • ½ dåse tomatpure
  • 2 dåser hakket tomat
  • 1 grønsags- og 1 kyllingbouillon
  • 1 løg
  • 4 alm. gulerødder
  • ½ squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 stænger bladselleri
  • 1 dl. Frisk hakket basilikum
  • 1 pakke bechamelsovs på 4%
  • 100g gratinering ost på 13%
  • Salt, peber og chili
  • 1 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 8-10 lasagneplader

Fremgangsmåde:

Start med at brune kødet i en stor gryde.

Hak, snit og riv dine grøntsager som du kan lide dem. Dog foreslår jeg at skære squashen ud i skiver og lægge skiverne som et lag i lasagnen.

Brun kødet og tilsæt hvidløg og løg. Derefter tilsætter du resten af dine grøntsager undtagen squashen.

Vend rundt i grøntsagerne 3-4 gange og tilsæt dåsetomaterne, pure og bouillonen.

Lad det koge op og blive tykt og smag til med salt, peber og chili.

Tag et ovnfast fad og fordel tomatsovsen, lasagne plader, squash og bechamelsovs lagvis. Du skal starte med et lag tomatsovs og slutte med et lag tomatsovs samt et lag bechamelsovs sovs.

Sæt din lasagne ind i en forvarmet ovn (200grader) i 45 minutter. Når der er 10 minutter tilbage fordeler du gratinerings osten.

Næringsindhold pr. 100g

  • kalorier: 80
  • protein: 7,3g
  • Kulhydrat: 6,4g
  • fedt: 2,6g

Energifordeling pr. 100g

Kyllinglasagne - energifordeling