Kyllingesalat med bønner og hvidløgsdressing
I går tilberedte jeg denne kyllingesalat med bønner og hvidløgsdressing som er en rigtig dejlig sprød og frisk salat. Den kan både spises lun og kold. Hvis jeg laver den til aftensmad, gemmer jeg ofte en rest til frokost eller til madpakken. Kyllingesalaten er perfekt til de dage, hvor maden skal tilbedes hurtigt. Salaten tager små 25 minutter at bikse sammen og den mætter godt. Opskriften på hvidløgsdressing har jeg fra min kære farmor som er tidligere kogekone. Dressingen har en skøn smag af hvidløg og en perfekt balance mellem, det søde, sure, bitre og salte. Du får sikkert ikke brug for alt det dressing du laver, men du kan sagtens gemme dressingen i en lufttæt beholder i køleskabet og bruge den til andre ting. Hvidløgsdressingen er f.eks. lækker i en sandwich og god som dip til kød eller grøntsager. I salaten bidrager kylling, mandler og bønnerne med protein som opbygger og reparerer din krop. Dertil er salaten også rig på sundt fedt og vitaminerne C, E og K samt stoffet pektin, der gavner fordøjelsen og nedbringer kolesteroltallet.
Opskrift på kyllingesalat med bønner og hvidløgsdressing
Person: 2
Tid: 25 minutter
Ingredienser til salaten:
- 400g kylling
- 30g mandel
- 1 dåse bønne mix.
- 1 forårsløg
- 1 fed hvidløg
- 1 æble
- 1 hjertesalat eller romainesalat
- Purløg
- Salt og peber
Ingredienser til hvidløgs dressing:
- 1 dl. vindruekerne olie
- 0,25 dl. æbleeddike
- 0,25 dl. vand
- 2 tsk. sød fransk sneppe
- 2 tsk. sukker eller 1 tsk. Sukrin eller anden sødemiddelerstatning
- 2 fed hvidløg
Fremgangsmåde:
Hæld bønner over i en si og skyld dem med vand. Lad dem dryppe af.
Skyld salaten og træk bladende af. Fordel bladene i en skål eller på et stort fad.
Hak mandlerne groft og hak forårsløg og æble fint.
Lav en dressing med ved at blande ingredienserne til hvidløgsdressingen i en blender.
Skær kyllingen ud i tern og steg kyllingekødet til det er gyldenbrunt.
Bland bønnerne med æblestykker, forårsløg, mandler og hæld det udover salatbladene.
Hæld dressingen over salaten og fordel kyllingen og drys med lidt frisk purløg
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 111
- Protein: 8,4g
- Kulhydrat: 7,5g
- Fedt: 4,7g
- Heraf mættet fedt: 0,7g
mar 19, 2014 @ 19:40:06
Mmm det ser godt ud. Sikke en flot hvidløgsdresssing 🙂
mar 19, 2014 @ 19:41:54
Mange tak Jens 🙂 Jeg kan love dig for det er en skøn dressing og den har den smukkeste gule farve 🙂