Laks med honning og mandler

Laks-i-ovn---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Mange tror fisk er besværligt og tidskrævende at tilberede, men det behøver det ikke at være. Laks med honning og mandler tager små 25 minutter at tilberede og smager rigtigt dejligt. Honningen og mandlerne giver laksen en lækker sødme og laksen bliver dejlig saftig. Det tager 5 minutter at forberede laksen inden den skal i ovnen. Så det er en ret, som er nem, at tilberede de dage, hvor det skal gå hurtigt. Til laks med honning og mandler foretrækker jeg at spise ris og en let salat, men du kan også spise pasta, ovenbagte rodfrugter eller grovbrød til.

Laks og ernæring

Laks er en fantastisk fisk. Laks er en fed fisk og indeholder det sunde fedt. Laks indeholder 177 kalorier pr. 100g. Laks indeholder 11g fedt pr 100g, hvor ca. 8g er sundt fedt fra enkelt- og flereumættede fedtsyre. Derudover er laks en rigtig god kilde til protein, da den indeholder 20g protein pr. 100g. Til sidst er laks er en god kilde til D-vitamin, selen, folat, fosfor og kalium.

Laks-opskrift---Foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Retter-med-laks---foto,-foodstyling-og-opskrift-Samantha-Fotheringham

Opskrift på laks med honning og mandler

Person: 4

Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 4 stykker laksefilet
  • 1 ps. Mandelflager eller 40g hakket mandel
  • 3 spsk. honning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Lun honningen let i mikrobølgeovnen og pensel derefter laksefileterne med honning.

krydder med salt og peber

Drys mandelflagerne henover laksen.

Bag laksen i en forvarmet ovn, 20 min. Ved 200 grader.

Næringsindhold pr. 100

  • Kalorier:210
  • Protein:19g
  • Kulhydrat:7g
  • Fedt: 12g
  • Heraf mættet fedt: 2g

Energifordeling pr. 100g