lakselasagne

lakselasagne-Foto-Samantha-Fotheringham

Mit mål med bloggen er, at vise at sund mad ikke nødvendigvis er lig med kedelig mad. Sund mad kan sagtens være velsmagende, lækkert og indbydende at spise. Faktisk kan dine yndlingsretter tilberedes på en sund og smagfuld måde, uden du går på kompromis med smag eller konsistens.

Forleden dag, var jeg del af en selskabsleg, hvor vi skulle fortælle hvilken ret som var vores yndlingsret. 7 personer ud af 10 nævnte, at deres yndlingsmadret var lasagne. Som de fleste andre er jeg vild med lasagne og har tidligere delt en opskrift på bloggen på kyllingelasagne. Nu vil jeg gerne dele min opskrift på lakselasagne som er ernæringsforbedret med fuldkornslagsagneplader samt fedtreduceret fløde og ost. Når du vælger mejeriprodukter som er fedtreduceret, så spare du kalorier. Fuldkornslasagnepladerne indeholder flere kostfibre end almindelige hvide lasagneplader. Kostfibre er med til at give en hurtigere mæthedsfornemmelse og har en positiv indflydelse på din fordøjelse. Lakselasagnen har en dejlig smag og den flødestuvet spinat smager rigtigt godt sammen med den røget laks.

lakselasagne-med-spinat---Foto-Samantha-Fotheringham

lakse-lasagne---Foto-Samantha-Fotheringham

Opskrift på lakselasagne

Person: 4-6

Tid: 45 min.

Ingredienser

  • 600 g frosset helbladet spinat
  • 500g OMA Madlavningsfløde 4 % eller anden fedtreduceret madlavningsfløde
  • 1 spsk. Friskpresset citronsaft
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber efter smag
  • 10-12 fuldkorns lasagneplader
  • 200 g røget laks i tynde skiver
  • 150 g Cheasy mozzarella 10% eller anden fedtfattig gratinerings ost.

Tilbehør:

Blandet salat

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen på 175 grader

Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.

Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring til vandet er fordampet.

Tilsæt madlavningsfløden og kog den ind ved svag varme i ca. 10 minutter.

Tilsæt citronsaft, salt og peber den flødestuvede spinat.

Fordel spinatstuvningen og laksestrimlerne lagvis. Start med lasagneplader, en portion spinatstuvning og laks. Forsæt så der er 2 lag med laks og 3 lag med spinatstuvning, så det er spinatstuvningen du slutter med.

Bag lakselasagnen midt i ovnen i 30 minutter.

Tag lakselasagnen ud af ovnen efter ca. 15 min. og drys med gratineringsost.

Bag lasagnen færdig de sidste ca. 15 minutter til osten er smeltet og gylden.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 105
  • Protein: 8g
  • Kulhydrat: 9,5g
  • Fedt: 3,6g

Energifordeling pr. 100g

Lakselagsagne energifordeling