Mandler med 70% chokolade og kanel

Mandler-med-chokolade---Foto-Samantha-Fotheringham

Disse mandler med chokolade og kanel er et hit og er især gode som en sund snack i den søde juletid. Mandlerne er knasende og sprøde med en bitter tone fra chokolade og en dejlig sødme fra kanel. Men vent nu lidt tænker nogen af jer måske, er chokolade ikke usundt ?

Chokolade med 70% kakao indeholder lige så mange kalorier som almindelig mælkechokolade. Til gengæld indeholder chokolade med min. 70 % kakao polyfenoler og chatechin, som begge er antioxidanter, som har en biologisk betydning for vores krop. Antioxidanter modvirker oxidering og forebygger, at andre gode kemiske stoffer bliver oxideret og ødelagt. Antioxidanter fungerer ved, at ødelægge de frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile, og derfor meget gerne vil koble sig på et stof og oxidere. Frie radikaler dannes af røg fra cigaretter, stress og fed mad. Polyfenoler har, udover at være en antioxidant, også betydning for benvævet og hjælper med at vedligeholde vores skelet. Dertil er mandler rige på E-vitaminet alfa-tokoferol, som også er en antioxidant, der betydning for nervesystem fungerer optimalt. Til sidst tyder undersøgelser på, at kanel kan øge kroppens forbrændingen og er med til, at stabiliserer blodsukkeret samt sænker kolesteroltallet.

Kanel og kakao mandler - Foto Samantha Fotheringham

Mandler - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på mandler med chokolade og kanel

Stk: ca. 100

Tid: 1 time

Ingredienser:
ca. 50 g chokolade (min. 70 % kakao)
100 g mandler
1 tsk. kanel
1 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen over et vandbad ved svag varme.

Kom mandlerne i skålen med det smeltede chokolade. Der røres rund til alle mandlerne er helt dækket af chokolade.

Tag mandler op af skålen og læg dem på et stykke bagepapir.

Drys med et tyndt lag af kanel og kakaopulver. Når chokoladen næsten er størket, kan du vende mandlerne og drysse med kanel og kakaopulver på den anden side.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:531
  • Protein: 16g
  • Kulhydrat: 32g
  • Fedt: 36g

Energifordeling pr. 100g