Løgsuppe
En rigtig suppeklassiker er den franske løgsuppe med ristet ostebrød. Opskriften er inspireret af min kære mor, som ofte laver løgsuppe til familien. Suppen er både nem, billig og smager super dejligt! Suppen har en flot mørk gylden farve med en lækker dyb aromatisk sød og krydret smag. Suppen er meget kaloriefattig og rig på vitaminer og mineraler. Løg indeholder blandt andet A-vitaminer ,B-vitaminer og mineralerne kalium og fosfor. Spis suppen sammen med ostebrød lavet med fuldkornsbrød og fedtfattig ost.
Løgsuppe opskrift
Person: 4
Tid: 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Løgsuppe:
- 12 mellemstore løg
- ca. 4 spsk. olivenolie
- 1½ liter grøntsags bouillon
- 200g fuldkornsbrød
- Salt og peber
Ostebrød:
- 100 g revet ost 13%
- 200g fuldkornsbrød
- frisk timian
Fremgangsmåde
Pil løgene og skær dem i tynde skriver.
Steg løgene i olie ved svag farve til de er bløde og gyldne i ca. 1 time. Vær tålmodig og lad løgene stå til de er ordenlig bløde. Det er det som giver den gode smag.
Krydre med salt og peber.
Hæld bouillonen over løgene.
Lad suppen koge i 20 minutter.
Smag suppen til med salt og peber.
Når suppen er færdig laves ostebrødene. drys små skiver brød med revet ost og timian.
Gratinér brødene i ovnen i ca. 10 minutter ved 225 grader.
Servér suppen med de gratinerede ostebrød oven på. Brødet kan også serveres ved siden af suppen, hvis man foretrækker dette.
Næringsindhold pr. 100g
- kalorier: 71
- protein: 2g
- kulhydrat: 8g
- fedt: 3g
jan 23, 2015 @ 02:40:54
Elsker løgsuppe 🙂 Skal helt sikkert prøves 🙂
jan 23, 2015 @ 03:26:00
Lyder godt Mads 🙂 God fornøjelse med opskriften 🙂
jan 23, 2015 @ 15:13:10
wow! smukke billeder, du er så dygtig Samantha. jeg kunne spise hele din blog 🙂
jan 23, 2015 @ 16:42:39
Mange tak Sanne 🙂 Det glæder mig du har lyst til at følge med på bloggen 🙂
feb 07, 2016 @ 13:14:37
Der står at der er brød i suppen, men den bliver ikke nævnt i fremgangsmåden. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan det skal bruges i suppen.
feb 07, 2016 @ 17:51:10
Hej Mikkel
Jeg synes det står tydeligt til sidst i fremgangsmåden, hvordan du laver brødet og hvordan du kan bruge det som tilbehør til suppen.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
aug 29, 2016 @ 21:43:41
Jeg tror, at det Mikkel mener er, at du både skriver fuldkornsbrød som en ingrediens under selve suppen og ved ostebrødet. Men går ud fra, at der kun skal bruges de 200 g fuldkornsbrød til ostebrødet?