Muffins – Stenalderkost

Stenalder-muffins-1---Foto-og-styling-Samantha-Fotheringham

Stenaldermuffins er meget grove og kompakte som giver en god og lang mæthedsfornemmelse. De er søde og har en skøn nøddeagtig smag. Spis dem som en sund snack eller et lækkert mellemmåltid. Hvis du fortrækker andre nødder, kerner og frø kan du sagtens bytte dem ud med de nødder, kerner og frø du ønsker. Dette gælder også for det tørrede frugt. Jeg er vild med tørret tranebær, men du kan sagtens bytte tranebær ud med tørret abrikoser, dadler eller figner. Stenalderkost, paleo, hulemandskost, paleo-diæt. Ja, kært barn har mange navne. En ting er sikkert, stenalderkost er blevet en meget populær måde at spise på. Efterspørgslen på alternative opskrifter med stenalderprincipperne er stor og derfor har jeg valgt at oprette en hel kategori med stenalderkost opskrifter på bloggen.

Stenalder-muffins-3----Foto-og-styling-Samantha-Fotheringham

 

 

Hvad gør stenaldermuffins sunde?

Sundhedsmæssigt bunder stenaldermuffins af gode næringsstoffer. Stenaldermuffins har et højt indhold af sundt fedt, protein og fibre fra nødder, kerner og frø. Det høje indhold af sundt fedt gør, at kalorieindholdet i stenaldermuffins er højt. Så selvom de er sunde så skal du ikke spise for mange af dem, hvis du gerne vil tabe dig. Mørk chokolade med min. 70 % kakao er sammen med æg, nødder, kerne og frø en god kilde til antioxidanter. Antioxidanter hjælper kroppen med at bekæmpe frie radikaler. Jeg plejer at kalde antioxidanter for kroppen superhelte. Hvis antioxidanter er kroppen superhelte kan du se på de frie radikaler som kroppens skurke. Frie radikaler dannes af røg fra cigaretter, stress, fed mad og hård fysisk træning

Opskrift på Stenaldermuffins

Stk.: 12

Tid: 40 minutter

Ingredienser:

  • 100 gram solsikkekerner
  • 50 gram hørfrø
  • 100 gram græskarkerner
  • 150 gram mandler
  • 50 gram tranebær
  • 20 gram mørk chokolade (min. 70%)
  • 25 gram kokosmel
  • Kornene fra en vanilje stang
  • 4 æg

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen på 180 grader.

Hak den mørke chokolade groft.

Hak tørret tranebær, nødder og kerner fint. Put dem evt. i en blender.

Find en skål frem og bland æg forsigtigt sammen med vaniljekorn, kokosmel, nødder, kerner, frø og tørret frugt.

Fordel dejen til stenaldermuffins i muffinsforme og drys til sidst med groft hakket chokolade

Bag dem ved 180 grader i grader i 25 min.

Mine stenaldermuffins blev pyntet med lidt 70% mørk chokolade og kokos.

Stenalder-muffins-2---Foto-og-styling-Samantha-Fotheringham

Næringsindhold pr. 100g

En stenalder muffins vejer ca. 40g

  • Kalorier: 551
  • Protein: 19,2g
  • Kulhydrat:21,6 g
  • Fedt: 42,3g

Energifordeling pr. 100g

Stenalder muffins energifordeling pr. 100g - Samantha Fotheringham