Nutella – Ernæringsforbedret
Hvis du er lige så tosset med chokolade som mig, så er du sikkert enig i at det ville være en fantastisk verden, hvis man udelukkende kunne spise Nutella i stride strømme og kroppen stadig fik de næringsstoffer den havde brug for. Min bedste veninde er Nutella tosset, så hun har efterspurgt en opskrift på sund Nutella, hvilket har givet anledning til en del eksperimenter i mit lille køkken. Efter nogle forsøg så er det lykkedes mig at lave en anderledes og sundere udgave af Nutella. Min ernæringsforbedrede Nutella har en skøn smag af chokolade, hasselnød og en lækker cremet og blød konsistent. På grund af hasselnødderne er indholdet af sundt fedt og protein højt i den ernæringsforbedrede Nutella. Dertil har jeg anvendt chokolade med 70% kakao, som har den ernæringsmæssige fordel, at det er rig på catechiner, som er nogle af de antioxidanter der er nemmest for os at optage. Catechiner har en antiinflammatorisk virkning og hjælper blandt andet mod hjertesygdomme.
Opskrift på ernæringsforbedret nutella
Ingredienser:
- 200 g hasselnødder
- 50 g min. 70% mørk chokolade
- 3 spsk. kakaopulver
- Sødemiddel evt. perfekt sød eller sukrin
Fremgangsmåde:
Rist hasselnødderne på en bradepande i ovnen ved 200 grader i ca. 10-15 min til de er blevet mørke og gyldne.
Smelt chokoladen over et vandbad.
Når hasselnødderne er ristet lader du dem køle af og så kan skallerne nemt nulres af.
Blend de afskallede hasselnødder i blender til det ligner mel.
Tilsæt den smeltede 70% chokolade og blend igen til det er blevet klisteret. Det kan være nødvendigt at skrabe kanterne med en ske.
Tilsæt til sidst kakao og smag til med sødemiddel. Jeg brugte 2 spsk. perfekt sød i min Nutella, men jeg har også en meget sød tand.
Lad blenderen køre til Nutellaen har en flydende og cremet konsistens. Hvis du ønsker en lidt mere crunchy udgave kan du gemme lidt af hasselnødderne og hakke dem groft. Dem kan du blande i Nutellaen til sidst og din Nutella får et lækkert crunchy touch.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 574
- Protein: 13,8g
- Kulhydrat: 27,5g
- Fedt: 44,4g
- Heraf mættet fedt: 7,3g
apr 15, 2014 @ 17:33:12
Ser super lækkert ud! Nutella har længe været på min liste over ting jeg gerne vil lave en sunder version af, det kan være jeg endelig skal prøve at få det lavet her i påsken 🙂
apr 17, 2014 @ 11:43:13
Hej Signe
Tak for din søde kommentar 🙂 Det glæder mig du har lyst til at prøve, at lave opskriften på Nutella 🙂 Jeg ønsker dig en rigtig god fornøjelse i køkkenet 🙂
Rigtig dejlig påske 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham 🙂
apr 17, 2014 @ 11:54:43
Jeg kan kun give Signe ret 🙂 hvor ser det bare mega lækkert ud 🙂 Jeg er kæmpe fan af Ntella 🙂 Jeg synes det er fedt Samantha at du har lyst til at dele din dedikation og passion for sund madlavning med alle os mindre opfindsomme mennesker 🙂
Venlig hilsen Mads 🙂
apr 17, 2014 @ 12:01:11
Hej Mads
Tak for alt din ros, det glæder mig at du kan lide bloggen og har lyst til at bruge mine opskrifter 🙂 Mit mål med bloggen er, at motivere folk til, at fortage bedre og sundere valg i deres liv. Og minde dem om at sund mad ikke er lig med kedelig mad, men kan sagtens være lækkert og velsmagende.
Rigtig god påske
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham 🙂
jun 27, 2014 @ 23:31:23
Ser lækker ud 🙂 må prøve det en dag.
Jeg har selv lavet en med chokoladeproteinpulver.
1 lille avocado
1 – 2 dadler
20 g. chokolade proteinpulver
5 g. kakao pulver
lidt perfekt sød
Hvis du har lyst til at lave den en dag. vil jeg blive glad, hvis dine smagsløg kunne komme med en vurdering, og måske hvordan den kan blive bedre.
Hilsen Kent
jun 29, 2014 @ 16:59:50
Hej Kent
tak for din opskrift på protein nutella. jeg vil gerne prøve at lave den en dag og så skal jeg nok skrive til dig, hvordan den er blevet.
I mellem tiden må du have rigtig god fornøjelse med opskriften.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham