Ovnbagt grød med æbler, nødder og dadler

Grød-Foto Samantha Fotheringham

Ovnbagt grød med æble, nødder og dadler er en luksusudgave af den almindelige morgengrød. Jeg laver gerne denne ovnbagte grød, hvis jeg har gæster til morgenmad, da det er en stor portion. Grøden er super nem at tilberede og kan stå og passer sig selv i ovnen, imens du kan gøre dig klar. Der er sikkert flere af jer som dagligt spiser havregrød til morgenmad, men vidste du at grød er blevet super populært? Som Karolines køkken skriver i deres grødhæfte, så er grød blevet HOT. Tiden med triste grøddage er ovre. I dag kan du opleve restauranter og cafeer i storbyen, som har grød på menukortet.

Jeg har fået inspiration til denne ovnbagte grød fra Karolines køkkens grødhæfte, men jeg har selvfølgelig givet grøden mit eget ”touch”. Grøden har en lækker cremet konsistens med en sødme fra de tørrede dadler og æblerne og en let krydret smag fra kanel og kardemomme. Grøden er perfekt, som del af en brunch eller til eftermiddagskaffen med lidt skyr til. Jeg synes at grøden smager dejligt, både varm og kold, så du kan sagtens gemme resterne og spise dem som et hurtigt mellemmåltid.

Grød opskrift- Foto Samantha Fotheringham

Morgengrød- Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på ovnbagt grød med æbler, mandler og dadler

Person: 4

Tid: 40 minutter

Ingredienser:

  • 2 æbler
  • 125g havregryn
  • 20g mandler
  • 20g hasselnødder
  • 40g tørret dadler
  • 1 spsk. Sukrin
  • 0,25 tsk. kardemomme
  • 0,25 tsk. kanel
  • 0,25 tsk. vaniljepulver
  • 1 knivspis salt
  • 2,5 dl vand
  • 2 æg

Fremgangsmåde:

Hak nødder, æbler og dadler groft.

Pisk æggene og bland de øvrige ingredienser i æggemassen.

Bland det hele forsigtigt sammen og hæld grøden over i et ildfast fad (ca. 21 x 21 cm)

Bag grøden midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 133,5
  • Protein: 5 g
  • Kulhydrat: 19,7 g
  • Fedt: 4,4 g