Panna cotta med hindbær

Panna cotta - By Samantha Fotheringham

Panna cotta er en italiensk dessert klassisker, som er lavet på kogt fløde. Denne panna cotta er både sukkerfri og fedtreduceret. Jeg har ernæringsforbedret opskriften ved at anvende creamefine 21% fløde i stedet for almindelig piskefløde og benyttet sukrin til, at søde med i stedet for sukker. Desserten har en skøn smag af vanilje med en god sødme og fedme og derfor synes jeg, at hindbær passer rigtig godt her til, da de bidrager med noget syrligt. Hvis du fortrækker andre bær kan du selvfølgelig bare anvende dem. Inspirationen til opskriften fik jeg for ca. 1 år siden, hvor jeg var ude og spise med 2 veninder i Aarhus og her fik jeg serveret en fantastisk panna cotta til dessert. Oven på panna cottaen var der drysset med et tynd lag hindbærpulver. Dette pulver har jeg i opskriften selv forsøgt at genskabe ved at knuse frysetørret hindbær i en mørtel. En traditionel panna cotta giver ca. 350 kalorier pr. 100g, hvor denne ernæringforbedret panna cotta kun giver 180 kalorier pr. 100g. og er derfor et fornuftigt valg hvis du gerne vil tabe dig.

Panna cotta med hindbær Foto af Samantha Fotheringham

Panna cotta opskrift Foto by Samantha Fotheringham

Panna cotta opskrift

Person: 4

Tid: 25 minutter + 4 timer

Ingredienser:

  • 500 ml. creamefine piskefløde max 21%.
  • 3 spsk. sukrin.
  • 1 stang vanilje.
  • 4-5 blade husblas

Pynt:

  • 3 spsk. frysetørrede hindbær
  • 4 friske hindbær.

Fremgangsmåde:

Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde så den ikke brænder på.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Tilsæt sukrin, vaniljekorn og resten af stangen til fløden. Der er stadig masser af smag i vaniljestangen.

Lad fløden koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.

Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Tag gryden af kogenpladen og fjern vaniljestangen fra fløden.

Pres vandet fra husblassen og tilsæt den til fløden.

Pisk i fløden til husblassen er helt opløst.

Si flødecremen igennem for klumper og hæld derefter cremen i 4 glas.

Stil dem i køleskabet i ca. 4 timer.

I mellemtiden puttes de frysetørret hindbær i en mørtel og knuses til fin hindbærstøv.

Si hindbærstøvet igennem så alle de store flager bliver frasorteret.

Når desserterne er stive drysses der med hindbærstøv og pyntes med friske hindbær.

Næringsindhold pr. 100g.

  • Kalorier: 180
  • Kulhydrat:11,4g
  • Protein: 2,8g
  • Fedt: 17,6g

Energifordeling pr. 100g

Panna cotta energifordeling