Panna cotta med jordbær og et twist af estragonsukker

Panna cotta med jordbær by samantha Fotheringham

Jordbær med fløde er en klassiker som hører den danske sommer til. Tidligere på sommeren delte jeg et opslag på Instagram af jordbær med fløde og et twist af estragonsukker. Ideen fik jeg fra Claus Meyer og det smagte så godt, at jeg ikke har kunne slippe tanken om, at videreudvikle på hans sammensætning. Jordbær sæsonen løber fra juni til august i Danmark så det er med, at nyde de søde røde jordbær før det slutter igen snart. Med inspiration fra både det danske og italienske køkken har jeg her lavet denne dessert med kogt fløde, estragonsukker og jordbær også kaldet Panna cotta. Jordbær og estragon er som skabt for hinanden og sammen med fløde og vanilje skaber det hele en symfoni af afbalanceret smage. Ren kærlighed! Fordelen ved Panna cotta er, at det er en meget nem dessert som ikke kræver meget arbejde i køkkenet og kan forbedredes i god tid før gæsterne kommer.

Panna cotta med jordbær- foto by samantha FotheringhamPanna cotta - foto by samantha Fotheringham

Panna cotta opskrift

Person: 4

Tid: 30 minutter + 4 timer

Ingredienser:

Panna cotta:

  • ½ liter økologisk fløde
  • 6 spsk. sukker
  • 1 stang økologisk vanilje
  • 4-5 blade husblas

Marineret jordbær:

  • 20 stk. dansk jordbær, gerne økologiske
  • 2 spsk. sukker
  • 30 blade frisk estragon

Fremgangsmåde:

Varm langsomt fløden op i en tykbundet gryde så den ikke brænder på.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Tilsæt sukker, vaniljekorn og resten af stangen til fløden.

Lad fløden koge ved svag varme og uden låg i ca. 15 min.

Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Tag gryden af kogepladen og fjern vaniljestangen fra fløden.

Pres vandet fra husblassen og tilsæt den til fløden.

Pisk i fløden til husblassen er helt opløst.

Si flødecremen igennem for klumper og hæld derefter cremen i 4 glas.

Stil dem i køleskabet i ca. 4 timer.

Vask og rengøre jordbær ca. 1 time før servering.

Skær jordbær i halve eller kvarte afhængig af jordbærrenes størrelse.

Mørtel estragon og tilsæt sukker. Bland det godt sammen til sukkeret har en flot lysegrøn farve.

Bland estragonsukker sammen med jordbær og stil dem overdækket ved stuetemperatur indtil desserten skal spises.

Lige inden servering pyntes panna cottaen med de marinerede jordbær.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 321
  • Fedt: 26g
  • Kulhydrat:19g
  • Protein: 3g

1 portion af opskriften indeholder 575 kacl.