Perlebyggrød med æbletern, chili og lime

Perlebyggrød med æbletern, chili og lime

Jeg har altid forbundet grød med risengrød, havregrød, øllebrød og rødgrød, som alle er danske klassikere. Der er sikkert flere af jer som dagligt spiser havregrød til morgenmad, men vidste i at grød er blevet super populær? Som Karolines køkken skriver i deres grødhæfte, så er grød blevet HOT. Grød er ikke mere en kedelig spise sidst på måneden. Du kan nu opleve restauranter i storbyen der serverer grød eller grødbarer med et utal af variationer. F.eks. kan du finde grødbaren ”Grød” i torvehallerne og på Jægersborggade i København.

Perlebyggrød

Jeg har fået inspiration til grøden fra Karolines køkkens grødhæfte, men jeg har selvfølgelig givet grøden mit eget ”touch”. Grøden har en lækker cremet konsistens med en frisk, krydret og stærk eftersmag. Grøden er meget simpel at tilberede og perfekt til de travle hverdagsaftner. Jeg synes at grøden smager dejligt, både varm og kold. Så du kan sagtens tage dine rester med i madpakken næste dag.

perlebyggrød fra karolines køkken

Opskrift på perlebyg grød med æbletern, chili og lime

Person: 4

Tid: 40 minutter

Ingredienser:

  • 2 løg i tern.
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 liter Karolines køkken eksotiske thaisuppe 4%
  • 320g perlebyg
  • 2 æbler i tern.
  • 300g edamame bønner (sojabønner)
  • 1 finhakket fed hvidløg
  • Revet limeskal fra 1 lime
  • 2 spsk. Limesaft.
  • ½ finthakket frisk chili
  • 2 spsk. sesamfrø
  • Frisk koriander
  • Lidt vegetabilsk fedtstof

perlebyg

Fremgangmåde

Find en tykbundet gryde frem.

Svits derefter dine løg i lidt vegetabilsk fedtstof i ca. 2 minutter.

Tilsæt dine perlebyg og svits dem sammen med løgene i ca. 2 minutter mere.

Dæk nu perlebyggene med vand og tilsæt grøntsagsboullion.

Kog perlebyg i 2-3 minutter

Tilsæt thaisuppen og kog i 20 minutter ved svag varme til den har konsistens som grød. Rør jævnligt i grøden. Når grøden næsten er færdig laver du toppingen.

Find en pande og rist dine sesamfrø til de er gyldne. Læg dem til side og hæld lidt vegetabilsk fedtstof på panden.

Svits hvidløg, chili og limeskal i 2 minutter og tilsæt æbletern og edamame bønner. Svits i yderligere 2 minutter og hæld limesaften henover.

Server grøden i en skål med din topping ovenpå. Drys med ristet sesamfrø og frisk koriander.

perlebyggrød smantha fotheringham

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 238
  • Protein: 2,8g
  • Kulhydrat: 14.9g
  • Fedt: 2,7g

Energifordeling pr. 100g

perlebryggrød energifordeling