Persillepesto

Persillepesto-Foto Samantha Fotheringham

Persille er nok noget de fleste forbinder med den klassiske persillesovs, men den funger også godt til at lave pesto af. Pestoen kalder jeg det ”grønne guld” for den for den mest fantastiske grønne farve. Dertil er pestoen spækket med gode næringsoffer som sundt fedt, C-vitamin, karotin (A-vitamin) og jern.

Denne pesto er udover persille lavet på olivenolie, parmesan, hvidløg og solsikkekerner. Persille har en aromatisk kraftig duft og smag som passer perfekt til de nøddeagtige toner fra de ristede solsikkekerne og den salte parmesan. Til pestoen kan du bruge både kruspersille og bredbladet persille. Kruspersille har dog en kraftigere og lidt mere besk smag end bredbladet persille som du skal tage højde for ved tilsmagningen. Pestoen er meget nem, at tilberede og kræver ikke mere end 15 minutters arbejdstid i køkkenet. Pestoen kan bruges til alverdens ting. F.eks. i bagværk i stedet for smør, puttes i kødretter og spises som dip til grøntsager, kød eller brød.

Persillepesto opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Pesto - Foto Samantha Fotheringham

Persillepesto opskrift

Tid: 15 minutter.

Ingredienser:

  • 4 spsk. revet parmesan
  • 60g solsikkekerner
  • 1,25 dl. olivenolie.
  • 4 marinerede hvidløg
  • 40 g frisk persille
  • 2 tsk. æbleeddike
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Vask grundigt persillen for jord.

Pil skrællen af hvidløgsfedet.

Rist solsikkekernerne på en varm og tør pande til de er gyldne.

Find en blender frem og blend persille med olivenolie, æbleeddike, parmesan og hvidløg.

Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:592
  • Protein:9,5g
  • Kulhydrat:4,2g
  • Fedt: 60,6g

Energifordeling pr. 100g

Persillepesto energifordeling