Pizza – Stenalderkost

Stenalderpizza - Samantha Fotheringham

Stenalderpizza er en anderledes og sund måde at lave pizza på og er et super alternativ til almindelig pizza. Jeg var lidt skeptisk, da jeg hørte om stenalderpizza, men jeg må indrømme, at det smagsmæssigt fungerer helt fantastisk. Selvom bunden er lavet på grøntsager er den ret sprød, dog ikke lige så sprød som en almindelig pizzabund. Til gengæld kan jeg lover dig der ikke er nogen kedelig skorpe. Jeg lavede min bund med blomkål og den blev kompakt og fast. Et godt tip er at holde lidt igen med tomatsovsen for ellers kan bunden godt blive blød. Hvis du ikke er vild med blomkål skal du ikke fortvivle for smagen af blomkål er ikke særlig gennemtrængende i pizzaen.

Jeg holder meget af pizza med lufttørret skinke, parmesan og rucola så det skulle selvfølgelig være toppingen på min pizza, men hvis du ønsker et andet fyld så kan du sagtens bytte ud i ingredienserne. Pizzaen havde en lækker saltet og sød smag og en rigtig god konsistens. Pas dog på ikke at putte for meget fyld på din pizza, da bunden på stenalderpizza ikke er lige så fast som en almindelig pizzabund. Stenalderpizzaen smager både godt kold og varm så du kan med fordel spise den til aftensmad og tage resterne med i madpakken næste dag.

Pizza-Stenalderkost---Foto-og-styling-Samantha-Fotheringham

 

Stenalderpizza -Foto og foodstyling Samantha Fotheringham

Opskrift på stenalderpizza med blomkålsbund

Person: 2

Tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 500g blomkål
  • 60g friskrevet parmesanost
  • 2 æg
  • 1 tsk. oregano
  • 0,5 tsk. salt
  • 15 smuttede mandler
  • 1 dåse hakket tomater
  • 60g lufttørret skinke
  • 40g rucola salat

Fremgangsmåde:

Hæld vand i en stor gryde og sæt den til at koge.

Put mandlerne i en blender og blend dem til mandelmel. Hæld melet over i en skål.

Skær blomkålen ud i små buketter og blend blomkålen. Hvis du ikke har en blender kan du købe mandelmel og rive blomkålen.

Kom fintsnittet blomkål over i gryden med det kogende vand og lad blomkålen koge i ca. 5 minutter.

Hæld derefter blomkålen i en si og lad vandet løbe fra. Lad blomkålen køle af.

Find et rent viskestykke frem og fordel blomkålen derpå. Pres den overskydende væde fra blomkålen. Når der ikke kommer mere vand ud af viskestykket kommer du blomkålen over i en skål.

Forvarm oven på 220 grader varmluft.

Riv parmesanen og put ca. 50g af parmesanen over i skålen med det tørret blomkål. Resten af parmesanen gemmer du til pizza toppingen.

Bland æg, mandelmel og salt med blomkålen og pres det godt sammen.

Form en pizzabund af blomkålsblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bunden skal være ca. 0,5 cm høj.

Forbag pizzabunden i 20 minutter ved 220 grader varmluft til bunden er fast og gylden. I mellemtiden laver du tomatsovsen.

Find en gryde frem og kog dåsen med hakket tomater ind sammen med en tsk. oregano til konsistensen er cremet og ikke vandet.

Put tomatsovsen og skinken på pizzabunden og bag pizzaen i yderligere 5 -10 minutter ved 200 grader varmluft.

Når pizzaen er færdig pynter du den med rucola og resten af parmesan osten.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 70
  • Protein: 6,4 g
  • Kulhydrat: 2,1g
  • Fedt: 3,6g

Energifordeling pr. 100g

stenalderpizza energifordeling pr. 100g - Samantha Fotheringham