Protein klatkager

Protein Klatkage 1 Foto Marie Knap - Food Styling Samantha Fotheringham

I søndags bagte jeg klatkager til mig og en veninde. Klatkager er i mine øjne verdens mest undervurderet kage! Klatkagerne blev rigtig gode. Konsistensen var helt perfekt med en blød, luftig midte og med en let sprød, karamelliseret og gylden overflade. Klatkager er en skøn og let måde at bruge grødrester på. De er rigtig gode til en brunch, lækre som en dessert og nemme at have med i madpakken kolde. Jeg har tilført proteinpulver til mine klatkager for at gøre proteinindholdet højere. Jeg har brugt chokolade proteinpulver i mine klatkager, men du kan sagtens bruge andet proteinpulver som f.eks. vanilje eller banan. Udover at være rig på protein er klatkagerne rige på kostfibre fra havregryn. Klatkagerne giver derfor en lang mæthedsfornemmelse og er gode for fordøjelsen. Klatkagerne blev pyntet med frisk appelsin, finthakket pistacienødder og lidt sirup.

Opskrift på protein klatkager

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 30-35g proteinpulver
  • 2 æg
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. rugmel
  • 1 tsk. vanilje sukker
  • 1 tsk. fintrevet citronskal (kan undlades)
  • Vegetabilsk fyldende fedtstof til stegning.
  • salt

Hvis du har en grødrest skal du bruge 4 dl. kold grød til opskriften.

Fremgangsmåde

Kom havregryn og vand i en gryde

Bring grøden i kog.

Tilsæt proteinpulver og lad det koge 1 minut, mens du rører rundt i det.

Smag proteingrøden til med lidt salt.

Hæld grøden over i en anden skål og lad den køle lidt af.

Find en skål frem og pisk æg, sukker og rugmel sammen.

Rør æggeblandingen sammen med grøden, vaniljesukker og citronskal.

Lad klatkagedejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Hæld lidt fedtstof på en varmpane og læg 4 små klatkager på panden.

Steg klatkagerne ved jævn varme i 1,5 minut på hver side til de er flot gyldne og lettere karamelliseret.

Forsæt med resten af klatkagedejen.

Server de lune klatkager med frisk frugt og lidt sirup.

klatkager Foto Marie Knap - Food Styling Samantha Fotheringham

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 267
  • Protein: 23g
  • Kulhydrat: 25,7g
  • Fedt:7,1g

Energifordeling pr. 100g

Klatkager energifordeling - Samantha Fotheringham