Protein klatkager
I søndags bagte jeg klatkager til mig og en veninde. Klatkager er i mine øjne verdens mest undervurderet kage! Klatkagerne blev rigtig gode. Konsistensen var helt perfekt med en blød, luftig midte og med en let sprød, karamelliseret og gylden overflade. Klatkager er en skøn og let måde at bruge grødrester på. De er rigtig gode til en brunch, lækre som en dessert og nemme at have med i madpakken kolde. Jeg har tilført proteinpulver til mine klatkager for at gøre proteinindholdet højere. Jeg har brugt chokolade proteinpulver i mine klatkager, men du kan sagtens bruge andet proteinpulver som f.eks. vanilje eller banan. Udover at være rig på protein er klatkagerne rige på kostfibre fra havregryn. Klatkagerne giver derfor en lang mæthedsfornemmelse og er gode for fordøjelsen. Klatkagerne blev pyntet med frisk appelsin, finthakket pistacienødder og lidt sirup.
Opskrift på protein klatkager
Ingredienser:
- 2 dl havregryn
- 30-35g proteinpulver
- 2 æg
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. rugmel
- 1 tsk. vanilje sukker
- 1 tsk. fintrevet citronskal (kan undlades)
- Vegetabilsk fyldende fedtstof til stegning.
- salt
Hvis du har en grødrest skal du bruge 4 dl. kold grød til opskriften.
Fremgangsmåde
Kom havregryn og vand i en gryde
Bring grøden i kog.
Tilsæt proteinpulver og lad det koge 1 minut, mens du rører rundt i det.
Smag proteingrøden til med lidt salt.
Hæld grøden over i en anden skål og lad den køle lidt af.
Find en skål frem og pisk æg, sukker og rugmel sammen.
Rør æggeblandingen sammen med grøden, vaniljesukker og citronskal.
Lad klatkagedejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Hæld lidt fedtstof på en varmpane og læg 4 små klatkager på panden.
Steg klatkagerne ved jævn varme i 1,5 minut på hver side til de er flot gyldne og lettere karamelliseret.
Forsæt med resten af klatkagedejen.
Server de lune klatkager med frisk frugt og lidt sirup.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 267
- Protein: 23g
- Kulhydrat: 25,7g
- Fedt:7,1g
mar 05, 2014 @ 18:21:48
De ser virkelige gode ud 🙂
Jeg er ikke meget for proteinpulver og ville høre om man kan bruge andet i stedet for det?
mar 05, 2014 @ 18:36:53
Hej Sofie
Mange tak for din søde kommentar. Du kan helt undlade proteinpulveret. Du kan også nøjes med et hel æg og 2 æggehvider, hvis du gerne vil have et højer protein indhold.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
mar 05, 2014 @ 18:38:51
Elsker dine opskrifter Samantha ! Endnu en opskrift som ser umodistålig lækker ud 🙂
mar 06, 2014 @ 10:57:17
Mange tak Sanne 🙂 Det glæder mig du har lyst til følge med herinde 🙂
mar 05, 2014 @ 22:54:50
Sikke en fin blog og nogle super flotte billeder! 🙂 tak for god inspiration til kosten!
mar 06, 2014 @ 10:58:16
Hej Maria
Tak for din søde kommentar. jeg har været inde på din blog og kan kun sige i lige måde 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha
mar 13, 2014 @ 10:20:47
Hej, lækker blog og lækkert mad! Det er forresten nogle super fede billeder du har i dine opskrifter, ser virkelig prof. ud 🙂 Klart en madblog jeg vil anbefale til venner og bekendte 🙂
Mvh Steffan
mar 13, 2014 @ 16:56:50
Hej Steffan
Mange tak for din søde kommentar. Det varmer med lidt ros. Det glæder mig du gerne vil anbefalde min blog til andre.
De bedste hilsner og smil
Samantha