Ramsløgspesto

hjemmelavet pesto

Ramsløgspesto er ren grøn glæde. Kan man være andet end glad, når man bor i nærheden af et ramsløgsparadis? Ramsløg også kaldet nordisk hvidløg ligger for tiden, som et grønt tæppe henover skovbunden ved Risskov i Aarhus. Der er bare noget helt særligt ved, at gå ud i naturen, få jord under neglene, smage og dufte imens man indsamler spiselige vilde planter for derefter, at gå hjem i sit køkken og bruge naturens eget spisekammer i sin madlavning.

Jeg tilberedte denne pesto for første gang sidste år, hvor min kæreste lærte mig, at tilsætte lidt bladgrønt til pestoen, da den ellers godt kan blive meget skrap i smagen. Da spinat er ved, at være i sæson har jeg valgt at bruge det. Det kan i princippet også være salattyper som romainesalat eller hjertesalat som du kan bruger. Disse vil dog give pestoen en mere lysegrøn farve. Ramsløgspestoen er meget nem, at tilberede og kræver ikke mere end små 15 minutters arbejdstid i køkkenet. Pestoen kan bruges til alverdens ting. F.eks. på bagværk i stedet for smør, blandes i pasta, puttes i kødretter og spises som dip til grøntsager, kød eller brød.Ramsløgspesto Samantha FotheringhamRamsløgspesto by Samantha Fotheringham

Ramsløgspesto opskrift:

Portions størrelse: Ca. 2,5 dl.

Tid: 15 minutter

  • 2 store håndfulde frisk spinat
  • 10-15 Ramsløgsblade, i starten af sæson er de mere intense og der skal du kun bruge ca. det halve.
  • 50g parmesan eller en anden hård riveost
  • 40g mandler
  • Ca. 2 dl. koldpresset rapsolie
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. syre f.eks. æbleeddike eller citronsaft

Fremgangsmåde:

Vask spinat og ramsløg

Rist mandlerne på en pande uden olie

Find en blender frem og blend spinat, ramsløg, parmesan, mandler og olie til pestoen har en cremet og ensartet konsistens

Smag til med salt og lidt æbleeddike eller citronsaft.

Næringsindhold pr. 100g:

  • Kalorier: 586 kcal.
  • Kulhydrat: 2,8g
  • Protein: 7,8g
  • Fedt: 61,4g

1 tsk. pesto indeholder ca. 30 kacl.