Risdessert med tørret frugt og nødder

Risalamande---Foto-Samantha-Fotheringham

I sidste uge havde jeg fornøjelsen af, at deltage i et bloggerevent ved ISIS med andre dygtige madblogger. ISIS er Danmarks førende virksomhed indenfor ernæringsforbedret søde sager uden tilsat sukker. Det vil sige, i stedet for at bruge sukker i deres produkter er de sødet med sødemiddel. De har et stort udvalg af varer som f.eks. chokolade, kager, marmelade, kakao, saft, is mm. Ud over fokus på intet tilsat sukker, så er ISIS produkterne også kendt for, at have et højt proteinindhold, lav fedtindhold og rige på kostfibre. Jeg har tidligere omtalt nogle af produkterne fra ISIS, hvor jeg også delte min holdning til sødemidler. Hele indlægget kan læses her.

Til bloggerevnte blev vi samlet i madlavningsgrupper, hvor vi fik opgaven, at tilberede udvalgte opskrifter fra ISIS´s kogebog ”Det søde liv uden tilsat sukker”. I min gruppe tilberedte vi blandt andet en risdessert med tranebær. Jeg blev så inspireret af opskriften, at jeg efter bloggerevente har leget videre med, at tilberede risdesserten og givet opskriften mit personlige ”touch”. Den oprindelige opskrift kan findes i den før omtalte kogebog.

Hvis du har rester tilbage efter en omgang risengrød er risdesserten den perfekte løsning til, at få anvendt grødresterne. Risdesserten har en lækker blød og cremet konsistens med stykker af søde tørret frugter og knasende nødder. Risdesserten har en dejlig balance mellem det søde, salte og sure, som giver en harmonisk balance. Nyd risdesserten som en snack eller servere risdesserten for dine sundhedsbeviste gæster, som et sundere bud på den traditionelle ris a la mande.

Risalamande opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Sund dessert - Foto Samantha Fotheringham

 

Opskrift på risdessert med tørret frugt og nødder

Person: 4

Tid: 2 timer med kogning.

Ingredienser:

  • 1 dl. vand
  • 115g grødris (ca. 250g kogt grød)
  • ½ liter skummetmælk
  • ¼ tsk. groft salt
  • 200g skyr
  • citronskal af en ¼ økologisk citron
  • 50g abrikos (gem lidt til pynt)
  • 50g tranebær(gem lidt til pynt)
  • 40g mandler(gem lidt til pynt)
  • 30g salte pistacienødder (gem lidt til pynt)
  • Korn af 1 vaniljestang
  • 2 tsk. perfekt sød, sødemiddel
  • 225g ISIS kirsebærsauce

Fremgangsmåde:

Kog grødrisene i vandet i et par minutter i en stor gryde.

Tilsæt mælk og kog grøden ved svag varme i ca. 45 minutter. Rør i grøden undervejs så den ikke brænder på.

Når grøden har en blød og fast konsistens er den færdig. Smag til med salt.

Hæld grøden over en kold beholder og stil den på køl i ca. 30 minutter.

Hak imens nødder og tørret frugt groft. Riv citronskal fint på et rivejern og skrab kornene fra vaniljestangen.

Bland den kolde risengrød med skyr, vaniljekorn, citronskal og smag til med perfekt sød.

Tilsæt tørret frugt og nødder. Rør godt rundt i det hele så ingredienserne bliver jævnt fordelt.

Kom risdesserten op i 4 glas og hæld kirsebærsauce henover. Pynt til sidst med lidt hakkede abrikos, tranbær, mandler og pistacienødder.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:105
  • Protein:4,8g
  • Kulhydrat: 16g
  • Fedt: 2,2g

Energifordeling pr. 100g

Energifordeling risdessert - Samantha Fotheringham