Rødbedesalat med syrlige æbletern

Rødbedesalat by samantha Fotheringham

Rødbede er en grøntsag, som vi ikke er så gode til at anvende herhjemme. Mange finder rødbede kedelig og besværlig at håndtere. Men bliv ikke skræmt væk af lidt røde fingre! Rødbede er en fantastisk grøntsag, som smager herligt rå og bag sin mørke skrald har rødbeden den flotteste violette farve. Rødbedesalat er et hit i min omgangskreds. Når jeg laver denne salat af revne rødbeder er det sjældent, der er rester tilbage. De milde og lidt søde rødbeder kombineret med syrlige æbletern og salte peanuts, smager super godt sammen. Det er en meget smuk og nem salat at tilberede, som er spækket med sunde vitaminer og mineraler. Rødbede indeholder især kalium, som har betydning for overførelse af nerveimpulser til muskler, og menes at modvirke den blodtryksforøgende virkning som natrium kan give.

 

Salat med rødbede - foto samantha fotheringham

Rødbede salat - foto samantha fotheringham

Rødbedesalat opskrift

Person: 4

Tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 4 mellem store rødbeder
  • 1 dl. peanuts
  • 1-2 grønne æbler i tern
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 spsk. Æbleeddike
  • 2 spsk. citron saft
  • 1 spsk. vand

Fremgangsmåde

Skrub rødbeden grundigt og skræl rødbeden.

Riv rødbede på den grove side af et råkostjern (husk handsker).

Hak hvidløg og bland det sammen med honning, vand, æbleeddike og citron.

Rør æbletern, rødbede og dressing sammen i en skål.

Anret salaten på et fad og hæld saltet peanuts henover.

Næringsindhold pr.100g

  • Kalorier: 104
  • Protein: 3g
  • Kulhydrat: 12g
  • Kostfibre: 2g
  • Fedt: 4g