Rødkålssalat med appelsin og valnød

Rødkålssalat---Foto-by-Samantha-Fotheringham

Rødkålssalat med appelsin og valnød er en af mine ynglings salater! Den er både nem at tilberede og meget velsmagende. Rødkålssalaten har en frisk smag og en lækker sprødhed. Salaten har en skøn afbalanceret kombination af noget sødt fra appelsin og honning samt noget bittert fra rødkål og valnød. Salaten er derudover rig på sundt fedt, fyldt med gode kostfibre og spækket med c-vitamin. Traditionel julemad som kød, kartofler, sovs og varm kål ligger ofte tungt i maven, men denne salat er både sund, lækker og let. Spis Rødkålsalaten som en god erstatning til den varme rødkål.

Rødkåls-salat-Foto-Samantha-Fotheringham

Rødkåls salat - Foto by Samantha Fotheringham

 

Rødkålssalat opskrift

Person: 4

Tid: 15 minutter

Ingredienser:

  • Ca. 500g rå rødkål
  • 2 appelsiner
  • 100g valnøddekerner
  • 1 spsk. Honning
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • 1 spsk. Olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Fjern de yderste blade af rødkålen, smid dem væk og vask rødkålen.

Skær et stort stykke af rødkålen (ca. 500g) og skær rødkålen i meget tynde strimler.

Skær skrællen af appelsinerne. Det skal være så dybt at den hvide hinde er væk. Tag en skål frem og skær appelsinerne i både over skålen, så saften drypper deri. Når appelsin bådene er blevet skåret ud, presser du resten af saften fra appelsinerne. Gem saften til dressing.

Bland din dressing, ved at blande honning, æbleeddike og olivenolie i appelsinsaften.

Smag din dressing til med salt og peber.

Hæld rødkål i en skål sammen med din dressing. Bland det godt sammen. Hæld salaten over på et fad. Drys derefter valnøddekerner over rødkålen, og pynt med appelsin bådene.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:93
  • Protein:1,9
  • Kulhydrat:8,4
  • Kostfibre:2,1g
  • Fedt:5,4g

Energifordeling pr. 100g

energifordeling rødkålsalat med appelsin og valnød