Rødbedepesto

hjemmelavet-pesto---Foto-Samantha-Fotheringham

Jeg har en stor kærlighed for pesto. Det smager herligt og kan bruges til alverdens ting. F.eks. kan det blandes i salater, bruges i bagværk, puttes i kødretter og spises som dip til grøntsager eller brød. Et af mine nyeste eksperimenter i køkkenet er denne smukke violette rødbedepesto. Pestoen har en sød og salte smag med en tone af hvidløg. Hvis du ikke kan lide hvidløg kan du selvfølgelig bare undlade det i opskriften. Rødbedepestoen er rig på sundt fedt, gode kulhydrater, mineralet kalium og forskellige B-vitaminer.

Røbedepesto- Foto Samantha Fotheringham

Pesto- Foto Samantha Fotheringham

Rødbedepesto opskrift

Tid: ca. 1 time (Arbejdstid: 15 minutter )

Ingredienser:

  • 250 g rå rødbede
  • 2 spsk. revet parmesan
  • 30g pinjekerner
  • 6 spsk. oliven olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. æbleeddike
  • Salt og peber
  • purløg til pynt

Fremgangsmåde:

Skrub grundigt rødbederne for jord.

Kog rødbede til de er møre ca. 30 minutter.

Lad rødbederne køle af og pil skrællen af rødbederne.

Skær rødbede ud i grove stykker.

Pil skrællen af hvidløgsfedet.

Rist pinjekernerne på en varm og tør pande til de er gyldne.

Find en blender frem og blend rødbede med olivenolie, æbleeddike, parmesan og hvidløg.

Smag til med salt og peber.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 292
  • Protein: 3,6g
  • Kulhydrat: 7g
  • Fedt: 27,9g

Energifordeling pr. 100g

Rødbedepesto Energifordeling