Rødbedepesto
Jeg har en stor kærlighed for pesto. Det smager herligt og kan bruges til alverdens ting. F.eks. kan det blandes i salater, bruges i bagværk, puttes i kødretter og spises som dip til grøntsager eller brød. Et af mine nyeste eksperimenter i køkkenet er denne smukke violette rødbedepesto. Pestoen har en sød og salte smag med en tone af hvidløg. Hvis du ikke kan lide hvidløg kan du selvfølgelig bare undlade det i opskriften. Rødbedepestoen er rig på sundt fedt, gode kulhydrater, mineralet kalium og forskellige B-vitaminer.
Rødbedepesto opskrift
Tid: ca. 1 time (Arbejdstid: 15 minutter )
Ingredienser:
- 250 g rå rødbede
- 2 spsk. revet parmesan
- 30g pinjekerner
- 6 spsk. oliven olie
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. æbleeddike
- Salt og peber
- purløg til pynt
Fremgangsmåde:
Skrub grundigt rødbederne for jord.
Kog rødbede til de er møre ca. 30 minutter.
Lad rødbederne køle af og pil skrællen af rødbederne.
Skær rødbede ud i grove stykker.
Pil skrællen af hvidløgsfedet.
Rist pinjekernerne på en varm og tør pande til de er gyldne.
Find en blender frem og blend rødbede med olivenolie, æbleeddike, parmesan og hvidløg.
Smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 292
- Protein: 3,6g
- Kulhydrat: 7g
- Fedt: 27,9g
jan 27, 2015 @ 18:36:10
Wow sikke nogle flotte og indbydende billeder. Opskriften lyder rigtig lækker.
Med venlig hilsne Lotte
jan 28, 2015 @ 00:29:17
Hej Lotte
Mange tak for din søde kommentar 🙂 Tak fordi du følger med på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha 🙂
jan 28, 2015 @ 15:23:08
Mums hvor ser den pesto lækker ud, den skal helt sikkert prøves!
Knus Ida, sundesager.dk
jan 28, 2015 @ 15:38:29
Hej Ida
Mange tak 🙂 Den er virkelig også god 🙂 Rigtig god fornøjelse med opskriften 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
feb 11, 2015 @ 16:14:55
Årrrrh!!!!!! Det ser eddermanme lækkert ud! =D Det skal prøves!
feb 11, 2015 @ 23:51:34
Mange tak søde søren 🙂 Jeg håber du får succes med opskriften 🙂