Rødbedesalat med æble, valnødder og feta

Rødbedesalat-Foto by Samantha Fotheringham

Denne rødbedesalat er ikke bare en fryd for øjet, den er også en fryd for dine smagsløg og din krop vil elske dig for rødbedens ernæringsmæssige fordele. Rødbede indeholder nemlig kun 51 kalorier pr. 100g, og er fyldt med gode mineraler. Rødbede er blandt andet rig på kalium, som har betydning for overførelse af nerveimpulser til muskler og menes, at modvirke den blodtryksforøgende virkning som natrium kan give.

Rødbedens skønne violette farve komplementær godt med den grønne farve fra rucola og den hvide fetaost. Sammen giver de et smuk samspil af nuancer i farver og smag. rødbedesalaten har en god kombination af smage fra det søde, salte, sure og bitre. Rødbedesalaten passer godt til and, kylling, oksekød, svinekød og fisk, som torsk og laks.

Rødbede salat- Foto by Samantha Fotheringham

rødbedesalat med æbler- Foto by Samantha Fotheringham

Rødbedesalat opskrift

Person: 4

Tid: ca.1 time

Ingredienser:

  • 500 g rå rødbeder
  • 2 søde æbler
  • 30g valnødkerner
  • 1 dl. rucola
  • 100g salatost 8 % fra Cheasy
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 2 spsk. vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Skrub grundigt rødbederne for jord.

Kog rødbede til de er møre.

Pil skrællen af rødbederne og lad dem køle af.

Skær imens feta og æble i tern og hak valnødkernerne groft.

Vask og rens rucola.

Bland dressingen ved at piske vand, olie, æbleeddike og honning sammen. Smag til med salt og peber.

Skær rødbede ud i tern.

Bland rødbedetern sammen med æbletern og dressingen, så alle æbletern for en lyserød farve.

Bland til sidst alle ingredienser i en skål, med en let og forsigtig hånd.

Næringsindhold pr.100g

  • Kalorier: 91
  • Protein: 3,2g
  • Kulhydrat: 9,7g
  • Fedt: 3,9g

Energifordeling pr.100g

Energifordeling rødebedesalat