Rødtungefilet rullet med friskost og pesto

Rødtunge---Foto-Samantha-Fotheringham

For noget tid siden har jeg sagt ja, til at deltage i en fiskeret udfordring fra madbloggerudfordringen.dk. I anledning af udfordringen har jeg været så heldig, at få tilsendt en lækker kasse med smukke rødtungefiler fra skagenfood.dk. Rødtunge er meget populært og er en af mine absolut ynglings fisk, da kødet er hvidt med en blød og fast konsistens. Dertil er rødtunge ernæringsmæssigt en rigtig god fisk, som er fedtfattig, rig på protein og indeholder blandt andet mineralet selen.

Over 50 dygtige madblogger er med i udfordringen og der er kommet mange spændende bud på fiskeopskrifter til middagsbordet. Fisk er sundt, men som kostvejleder er min erfaring, at rigtig mange ikke er gode til, at tilberede fisk og føler sig fortabt når de skal prøve. Derfor vil jeg gerne med mit bud på en fiskeopskrift vise, at fisk ikke behøver at være svært at tilberede.

Denne lækre pastaret med rødtunge er nem, at tilberede og kræver kun små 30 minutter i køkkenet. Jeg lover dig, hvis du kan koge spaghetti og tænde en ovn er du godt på vej. Med denne opskrift møder nordisk fisk den sydlandske stemning. Fisken er rullet med friskost og pesto, der giver rødtungen en saftig konsistens med en sød og krydret smag. Dertil er pastaretten toppet med ristede mandler, ovnbagte cherrytomater, frisk timian og parmesan.

Rødtunge opskrift - Foto Samantha Fotheringham

rødtunge i ovn - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på rødtungefilet rullet friskost og pesto

Tid: 30 minutter

Person: 4

Ingredienser:

  • 8 rødtungefilet
  • 20g parmesan
  • 100g friskost Philadelphia 11 % neutral
  • 250g cherrytomat
  • 2 peberfrugter
  • 40 g mandler
  • 2 tsk. sirup
  • 1 glas tomatpesto (ca. 130g)
  • 300g tørret fuldkornsspaghetti
  • 1 dl. Frisk timian
  • 1 tsk. tørrede timian
  • Lidt olie
  • Salt og peber

Pynt:

  • Frisk timian
  • Ristet mandler

Fremgangsmåde:

Tænd oven på 200 grader varmluft.

Smør et tyndt lag pesto på rødtungen. Put derefter ca. 1 tsk. friskost og en lille kvist timian på hver filet.

Rul hver filet fra den tykke ende til den tynde ende.

Smør et fad med lidt olie og læg sammenrullet rødtunger i fadet.

Pensel rødtungen med lidt olie og drys med salt og peber.

Skær tomaterne i halve og peberfrugten i store tern.

Bland peberfrugt med lidt olie, salt og peber.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Hæld peberfrugterne på den ene halvdel af bagepladen og på den anden halvdel ligges tomaterne med skindsiden ned af.

Pensel tomaterne med lidt olie og drys med lidt salt.

Bag grøntsagerne og fisken i oven i 20 minutter ved 200grader varmluft. Sæt pladen med grøntsagerne, så tomaterne er tættes på oven lågen.

Efter ca. 15 minutter pensels tomaterne med lidt sirup og drysses med timian. Tomaterne bages færdig de sidste 5 minutter.

Kog imens spagettigen efter kogeanvisningen på posen.

Hak mandlerne groft og rist dem på en varm pande.

Riv parmesan og hak resten af timian kvistende groft.

Når spagettigen er færdig blandes den med resten af den røde pesto, peberfrugt og ristet mandler. Gem lidt mandler til pynt.

Fordel spagettigen på 4 tallerkner. Læg de ovnbagte tomater på spagettigen. Skær rødtungen over på midten og læg dem oven på tomaterne og spagettigen.

Drys til sidst med mandler, parmesan og frisk timian.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 161
  • Protein: 10,7g
  • Kulhydrat: 15,7g
  • Fedt: 5,6g

Energifordeling pr. 100g

Rødtunge energifordeling