Salat med kylling og pesto

Salat-med-kylling---Foto-Samantha-Fotheringham

I dag har jeg tilberedt denne salat med kylling og pesto. Salaten har en dejlig frisk og krydret smag med en nøddeagtig tone. Kylling salaten er meget nem at tilberde og perfekt til de dage, hvor madlavningen skal gå hurtig. Salaten kan både spises lun og kold og er derfor perfekt til madpakken dagen efter. Salaten er rig på gode kulhydrater, protein og sunde fedtsyre. I salaten har jeg anvendt basilikumpesto, men hvis du fortrækker en anden pesto, kan du sagtens bruge den. Grøntsagerne er også blot bud på en sammensætning, men igen er du masterchef i dit eget køkken og grøntsagerne kan nemt skiftes ud med andre grøntsager.

Kylling opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Kylling salat - Foto Samantha Fotheringham

Salat med kylling og pesto

Person: 2

Tid: 25 minutter

Ingredienser:

  • 3 tsk. basilikumpesto
  • 300g kyllingbryst
  • 1 tomat
  • ½ dl. solsikkekerner
  • 1 hjertesalat
  • ½ rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 avocado
  • 100g ærter
  • 100g fuldkornspasta
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

Sæt vand til kogning i en gryde og kog pastaen efter kogeanvisningerne på pakken.

Varm en pande og rist solsikkekerne

Fjern overskydende fedt fra kyllingen og skær den ud i tern.

Vask grøntsagerne og skær dem ud i passende stykker.

Når solsikkekerne er færdige, puttes de i en skål og sættes til side.

Hæld derefter lidt olie på panden og tilføj peberfrugterne. Lad dem stege til de er blanke og bløde.

Når peberfrugten er færdig puttes de i samme skål som solsikkekernerne.

Hæld lidt mere olie på panden og steg nu kyllingen. krydre med salt og peber.

Bland kylling med pesto, peberfrugt, solsikkekerner og pasta.

Bland de friske grøntsager med kyllingeblandingen og server salaten.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 106
  • Protein: 6,8g
  • Kulhydrat: 7g
  • Fedt: 5,2g

Energifordeling pr. 100g

kylling-salat-med-grøn-pesto