Sellerijuice
Bladselleri er en bitter bandit og ikke noget de fleste bryder sig om, at tygge i rå. Jeg må også tilstå, at sådan en selleristang i sig selv er temmelig kedelig, men i gryderetter, salater og ikke mindst i juice er jeg stor fan af den smukke gulgrønne bladselleri. F.eks. i denne sellerijuice, hvor jeg synes kombinationen af sødme fra æble, syre fra citron og bitterhed fra selleri opnår uendelige højder og forkæler mine smagsløg med velsmag. Smagsmæssigt mindre sellerijuicen mig faktisk om waldorfsalat. Juicen er meget forfriskende og kan bruges som et let mellemmåltid eller en lækker starter til en sund middag med vennerne. Juicen indeholder blandt andet på A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin og mineralet kalium.
Sellerijuice opskrift
- Tid: 10 minutter
- Person: 2
Ingredienser:
- 4 stk. æbler
- 2 spsk. Citronsaft
- 4 stænger bladselleri
- Isterninger
Fremgangsmåde:
Vask selleri og æbler.
Skær top og bund af selleristængerne.
Kør først æblerne igennem saftpresseren, og dernæst selleri.
Rør i selleijuicen og tilsæt citronsaft. Hvis du gerne vil have juicen mere syrlig tilsætter du blot mere citronsaft.
Servér selleijuicen med isterninger og sugerør.
Næringsindhold pr. 100 g.
Kalorier pr. glas: 84
- Kalorier: 42
- Kulhydrat: 7,6 g
- Protein: 0,8 g
- Fedt: 0,3 g
Energifordeling pr. 100 g.
feb 29, 2016 @ 21:25:02
Du tager altså bare de fineste billeder! 🙂
feb 29, 2016 @ 22:03:13
Hej Nadia 🙂 Mange tak for din søde hilsen 🙂
feb 29, 2016 @ 21:58:31
Ser godt ud! Jeg har aldrig prøvet sellerijuice, men jeg har prøvet din rødbedejuice og den var virkelig et hit herhjemme. Tak for en inspirerende blog 🙂
feb 29, 2016 @ 22:04:41
Hej Jonas. Det glæder mig at rødbedejuicen er blevet et hit, det håber jge også sellerijuicen bliver så 🙂
Tak fordi du følger med på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
mar 01, 2016 @ 10:26:03
Meget lækker måde at lave en juice på 🙂
Min mor elsker at gumle dem rå, hun har specielle smagsløg 🙂
Må prøve din sunde juice 🙂
God dag til dig.
mar 03, 2016 @ 21:49:11
Hej Maria
håber du får succes med opskriften 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham