Skyr med ristet rugbrød
En god start på dagen er for mig et sundt og ernæringsrigtigt morgenmåltid, så jeg er klar til dagens udfordringer og oplevelser. Når du vågner, er det længe siden du har spist og dit blodsukker er derfor lavt. Du vil have mindre energi og hvis du ikke indtager mad vil du have svært ved at koncentrere dig. En af de ting jeg kan finde på, at spise er skyr med smuldret og ristet rugbrød. Skyr er meget fedtfattig og rig på protein. Skyr har en lækker cremet konsistens med en frisk, ren og syrlig smag. Hvis du ikke bryder dig om skyr kan du også spise det med almindeligt yoghurt. Når du rister din rugbrød får det en dejlig sødme og nøddeagtig smag, som klæder mejeriprodukterne rigtig godt.Rugbrød er rig på kostfibre, som er med til at regulere vores appetit, blodsukker, fremmer fordøjelsen og forebygger forstoppelse. Jeg har toppet min morgenmad med friske bær og mynte.
Opskrift på skyr med ristet rugbrød
Person: 1
Tid: 10 minutter
Ingredienser
- 200 g skyr
- 1 skive rugbrød
- Evt. 1 tsk. sukker, flydende honning eller lidt sukrin
Fremgangsmåde
Start med at riste et stykke rugbrød, når brødet er sprød skal du smuldre rugbrødet
Hæld skyr op i en skål, drys med smuldret rugbrød og sukker
Ekstremt simpelt og velsmagende!
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 84
- Protein: 10g
- Kulhydrat: 10g
- Kostfibre: 2g
- Fedt: 1g
apr 11, 2013 @ 21:04:43
Jeg elsker skyr! (… Det er man nok også nødt til, når nu man har boet på Island hvorfra det stammer. 😉 )
Selv elsker jeg at spise det med en form for bær-kompot om vinteren (fra frosne bær) og med friske bær om sommeren, suppleret med en lille smule honningristet müsli med masser af nødder og kerner – så bliver morgenmåltidet jo ikke meget bedre!
dec 25, 2013 @ 20:15:57
Det lyder rigtig lækkert med topping af rugbrød 🙂
Rister du på en brødrister, pande eller ovn?
Rigtig dejlig blog. Har først opdaget den nu, er sikker på, den kan hjælpe mig meget
dec 30, 2013 @ 16:08:55
Hej Trine K
Først tak for dine søde ord omkring min blog. Det glæder mig du finder den inspirerende.
Skyr med ristet rugbrød er meget lækkert! Jeg tænker du kan riste dit rugbrød som du vil. Det er måske lidt meget at tænde ovnen for et par skiver rugbrød eller finde en pande frem for det. Jeg rister mit rugbrød på en brødrister og smuldre brødet derefter.
Rigtig god fornøjelse 🙂
De bedste hilsner
Samantha
mar 18, 2015 @ 21:03:45
Jeg er selv helt vild med skyr. Jeg spiser det hver morgen og har gerne en portion med i skole. Jeg plejer, at drysse lidt havrekild ovenpå, for at holde maven i gang da jeg spiser mange proteiner. Jeg vil da helt sikkert prøve med ristet rugbrød! 🙂 Det ser lækkert ud!
http://katrineringbaek.bloggersdelight.dk/