Spicy kyllingespyd

retter med kylling - Foto Samantha Fotheringham

Grillsæsonen er henover os og kylling hitter på madplanen i de fleste køkkener, dog er opfindsomheden ofte ikke særlig stor. Som ernæringsekspert oplever jeg ofte folk, som fortæller mig at de lever af stegt kylling og grøntsager. Kylling som er stegt på en pande og krydret med lidt salt og peber. I mine øre lyder det lidt kedeligt at spise kylling på den måde dag efter dag. Der skal ikke meget til at gøre et stykke kylling lidt mere interessant. Denne opskrift på kyllingespyd har en perfekt kombination af smage fra lime, honning, chili og mynte. Sammen danner ingredienserne en symfoni af smage, som klæder hinanden rigtigt godt.

Modsætninger mødes og der opstår kærlighed, hvilket også sker når du tilbereder mad. Hvis du har tid til det, så kan du med fordel lade kyllingen trække i marinaden i 30 minutter før kyllingen bliver tilberedt.

kyllingespyd - Foto Samantha Fotheringham

Kylling - Foto Samantha Fotheringham

kyllingespyd opskrift

Person: 2

Tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 400 g kyllingebryst
  • 2 tsk. honning
  • 2 tsk. finthakket rød chili
  • Saft og skal fra 1 lime
  • 1 spsk. fint revet ingefær
  • 1 håndfuld mynte, fint hakket
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

Forvarm oven på 200 grader

Riv lime skal og ingefær på et rivejern.

Hak mynte og chili fint

Pres saften fra limen over i en skål og bland det med honning.

Bland derefter limeskal, ingefær, chili og mynte i saften.

Skær kyllingen ud i tern.

Pres kyllinge tern ned over et spyd. Forsæt til alle kyllinge ternene er sat på spyd.

Læg kyllingen på en rist eller på en bageplade og fordel halvdelen af marinaden hen over kyllingen. Når kyllingen har fået 10 minutter tager du dem ud og fordeler resten af dressingen henover kyllingen. Steg sprydene færdig i oven i ca. 10 minutter.

Næringsindhold pr. 100 g

  • Kalorier: 126
  • Protein: 17g
  • Kulhydrat:3,6
  • Fedt: 4,8
  • Heraf mættet fedt: 0,8g

Energifordeling pr. 100 g

Spicy kyllingespyd energifordeling