Spicy kyllingespyd
Grillsæsonen er henover os og kylling hitter på madplanen i de fleste køkkener, dog er opfindsomheden ofte ikke særlig stor. Som ernæringsekspert oplever jeg ofte folk, som fortæller mig at de lever af stegt kylling og grøntsager. Kylling som er stegt på en pande og krydret med lidt salt og peber. I mine øre lyder det lidt kedeligt at spise kylling på den måde dag efter dag. Der skal ikke meget til at gøre et stykke kylling lidt mere interessant. Denne opskrift på kyllingespyd har en perfekt kombination af smage fra lime, honning, chili og mynte. Sammen danner ingredienserne en symfoni af smage, som klæder hinanden rigtigt godt.
Modsætninger mødes og der opstår kærlighed, hvilket også sker når du tilbereder mad. Hvis du har tid til det, så kan du med fordel lade kyllingen trække i marinaden i 30 minutter før kyllingen bliver tilberedt.
kyllingespyd opskrift
Person: 2
Tid: 30 minutter
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 2 tsk. honning
- 2 tsk. finthakket rød chili
- Saft og skal fra 1 lime
- 1 spsk. fint revet ingefær
- 1 håndfuld mynte, fint hakket
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Forvarm oven på 200 grader
Riv lime skal og ingefær på et rivejern.
Hak mynte og chili fint
Pres saften fra limen over i en skål og bland det med honning.
Bland derefter limeskal, ingefær, chili og mynte i saften.
Skær kyllingen ud i tern.
Pres kyllinge tern ned over et spyd. Forsæt til alle kyllinge ternene er sat på spyd.
Læg kyllingen på en rist eller på en bageplade og fordel halvdelen af marinaden hen over kyllingen. Når kyllingen har fået 10 minutter tager du dem ud og fordeler resten af dressingen henover kyllingen. Steg sprydene færdig i oven i ca. 10 minutter.
Næringsindhold pr. 100 g
- Kalorier: 126
- Protein: 17g
- Kulhydrat:3,6
- Fedt: 4,8
- Heraf mættet fedt: 0,8g
Energifordeling pr. 100 g
feb 04, 2014 @ 18:20:22
Ser virkelig lækre ud! Dem skal jeg prøve at lave i aften 🙂
feb 05, 2014 @ 15:17:08
Tak Lotte
De smager virkelig også yummi. 🙂 Jeg håber det gik godt med at tilberede dem igår ?
De bedste hilsner
Samantha Fotheringham
feb 11, 2014 @ 17:17:40
Det minder mig utrolig meget om det man kalder Satay spyd i Asien bare uden peanut-smør, så virkelig lækkert. Måske vi kan kalde det en dansk version heraf? 🙂
feb 15, 2014 @ 12:50:01
Ja, kender dem godt. penautbutter sovs er virkleig også godt. har en opskrift på bloggen med det
jul 02, 2014 @ 17:37:55
Ser mega godt ud Samantha 🙂 Det skal på grillen til weekenden. Tak for lækre opskrifter 🙂
venlig hilsen Henrik
jul 02, 2014 @ 17:44:07
Hej Samantha
Jeg giver Henrik ret.. De spyd ser mums ud!! Jeg skal helt sikkert også prøve opskriften snart. jeg spiser rigtig meget kylling og som du selv skriver så bliver det ofte det kedelige udfald med salt og peber. Jeg kan se du flere gode kyllinge opskrifter på bloggen, som jeg skal prøve.
Hilsen Simon 🙂
sep 14, 2015 @ 17:29:27
Det må jeg helt sikkert lave på lørdag, hvor jeg er alene hjemme sammne med min kæreste 🙂
Katrine
// http://katrineringbaek.bloggersdelight.dk