Spidskålssalat med pesto og ristede mandler

Spidskålssalat- Samantha Fotheringham

Ofte er det de mest simple kombinationer som smager bedst sammen. Sådan er det også med denne skønne og grønne spidskålsalat med finthakket spidskål, ristede mandler, søde ærter og en krydret pesto. Salaten er meget enkel at tilberede og kræver kun små 10-15 minutter i køkkenet. Anvend spidskålssalaten som tilbehør til kød, fjerkræ og fisk. Spidskål er en grov grøntsag, som har en dejlig mættende effekt, da den er rig på kostfibre. Dertil er spidsskålssalaten rig på sundt fedt, C-vitamin og E-vitamin. Hvis du gerne vil tabe dig skal du holde lidt igen med mængden af pesto og mandler. Pesto og nødder er nemlig meget energirigt selvom det er sundt.

Spidskål salat - samantha fotheringhamSalat med spidskål - samantha fotheringham

Spidskålssalat med pesto

Person: 4

Tid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 400 g spidskål
  • 100 g ærter
  • 100 g grøn basilikum pesto
  • 20 mandler
  • Evt. salt.

Fremgangsmåde:

Hak mandlerne groft og tørrist dem på en varm pande.

Snit spidskålen i tynde strimler på ca. 2 mm.

Bland pesto i spidskålen sammen med ærter og ristede mandler.

Smag til med salt.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:113
  • Protein: 4,3g
  • Kulhydrat: 5,8g
  • Fedt: 7,6g