Spidskålssalat med tandoori kylling


spidskålssalat med kylling foto by samantha fortheringham

Spidskålssalat med tandoori kylling er en velsmagende og sund salat, som er nem at tilberede. Salaten har en fantastisk kombination af smage, som dine smagsløg vil elske at udforske. Den indeholder både noget stærkt, sprødt, knasende, sødt, bittert og saltet. Salaten egner sig som et sundt aftensmåltid, men er også meget passende at tage med i madpakken dagen efter. Opskriften blevet til for ca. 4 år siden ved et tilfælde. Jeg var studerende dengang, og havde ikke så mange penge sidst på måneden. Jeg måtte derfor være kreativ og få det bedste ud af de rester jeg havde i køleskabet. Jeg kan stadig huske, hvor positiv jeg selv blev over resultatet og sammensætningen af smage. Spidskålsalaten er derfor stadig en salat som jeg elsker,at bikse sammen især de dage, hvor jeg ikke har så meget tid til madlavning.

kyllingsalat- foto samantha Fotheringham

kyllingopskrift- foto samantha Fotheringham

Spidskålssalat med tandoori kylling

Person: 4

Tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 400g kylling
  • ½-1 spidskål eller kinakål
  • 2 æbler
  • 40g mandler
  • 1. spsk. tandoori
  • olie til stegning
  • 250g creme fraiche 18%
  • ½ bundt purløg
  • ½-1 fed hvidløg
  • ½ tsk. sukker
  • salt
  • citronpeber

Tilbehør: Fuldkornsbrød

Fremgangsmåde

Skær kyllingen ud i tern og steg det på en varm pande i lidt olie og krydr med Tandoori.

Snit kålen og æblet i tynde skiver.

Hak purløg fint og kom creme fraiche i en passende skål.

Pres eller riv hvidløget og put det i skålen sammen med sukker.

Smag til med salt og citronpeber

Tilsæt de hakkede purløg og rør sammen.

Hak derefter mandlerne groft. Bland kålen, æble stykkerne og dressingen i en skål.

Drys med kyllingestykker, mandler og evt. lidt mere purløg.

Næringsindhold pr. 100g

  • kalorier: 116 kcal
  • Protein: 8g
  • Kulhydrat:4g
  • Fedt: 7,5g

1 portion indeholder 375 kcal. Hvis du spiser 1 skive fuldkornsbrød til salaten indeholder det i alt 475 kcal.