Æg og serrano skinke

Serrano skinke med æg - Samantha-Fotheringham

Bacon og æg er en meget velkendt morgenmads klassiker i det meste af verden, dog er bacon ikke noget man skal spise for meget af. Bacon indeholder store mængder fedt. Hvis du holder af bacon og æg, vil du elske denne ernæringsforbedrede variant af ”Bacon og æg”. Det er rent faktisk muligt, at spise det med god samvittighed! I stedet for bacon bruger jeg Serrano skinke, som er bedre ernæringsmæssig end bacon. Når serrano skinke er sprød stegt har det en skøn knasende fornemmelse og dejlig saltet smag. Hvis I ønsker en scramble æg med et højre proteinindhold og lav fedtindhold. Kan I evt. nøjes med 2 hele æg + 4 æggehvider.

Serrano skinke VS. Bacon

Der, hvor serrano skinken for alvor er ernæringsmæssigt bedre er på fedtindholdet. Der er 3 gange så meget fedt i bacon som i serrano skinken. Derudover er proteinindholdet dobbelt så højt i serrano skinken som i bacon. Til sidst er kalorieindholdet mindre i serrano skinke. Ved at skifte bacon ud med serrano skinke spare du 58 kalorier pr. 100g. Måske tænker du nu, at serrano skinke er dyrt i forhold til bacon, men jeg har fundet en pakke serranon skinke i Fakta til ca. 9 kr for 60g. Derudover skal i også tage højde for, at der er et meget mindre svind i serrano skinke på grund af det lave fedt indhold.

Serrano skinke med scramble æg - Samantha Fotheringham

 

Scramble æg -Samantha-Fotheringham

Opskrift på æg og serrano skinke

Person: 2

Tid: 15 minutter

Ingredienser:

  • 1 pakke serrano skinke
  • 1 løg
  • 4-5 æg
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Steg Serrano skinken på en tør pande til det er sprød og gylden. Når serrano skinken er færdig tages det af panden og ligges på et stykke køkkenrulle.

Hak løget i små tern. Svits nu løg på panden til de er gylden og blanke. Hæld løg op i en skål, og lad det afkøle lidt, før du slår 4-5 æg ned i det sammen med salt og peber.

Pisk det godt sammen og hæld æggemassen på panden og lad det stå ved stille varme. Løft op i massen ind imellem, så det øverste kommer ned imod panden.

Serverer skramleæg med lidt finthakket purløg eller bundkarse.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 149 kalorier
  • Protein: 17g
  • Kulhydrat: 4g
  • Fedt: 6g
  • Mættet fedt:5g

Energifordeling pr. 100g

skinke med æg