Sund broccolisalat med bacon

Broccolisalat med bacon- Foto Samantha Fotheringham

En af mine ynglings salater er denne skønne og meget velsmagende broccolisalat. Jeg har ofte serveret den for mine gæster, for jeg ved den er en sikker succes hver gang. Salaten har en dejlig kombination af sure, søde, salte og bitre smage, som giver en god balance til broccolisalaten. Salaten kan nydes hele året rundt f.eks. til grillmad om sommeren eller til frikadeller, svinemørbrad, koteletter, bøf og kylling resten af året. Ernæringsmæssigt er broccoli noget vi forbinder med sund kost og er blevet trendy verden over som super food, da broccoli indeholder en del gavnlige vitaminer og mineraler. Broccoli har blandt andet et tårnhøjt indhold af C-vitamin, hvilket betyder at du kan nøjes med 50g broccoli og så har du fået dækket dit c-vitamin behov. C-vitamin har en stor del sundhedsfremmende effekter. C-vitamin har blandt andet betydning for dit immunforsvar, stressforsvar, synsevne, sårheling og modvirker astma. Derudover så fremmer c-vitamin optagelsen af mineralet jern når du spiser kød. Udover c-vitamin indeholder salaten blandt andet gode kulhydrater, protein, sundt fedt, folat og kalium.

.

Broccolisalat- Foto Samantha Fotheringham

Broccoli salat- Foto Samantha Fotheringham

Broccolisalat opskrift

Person: 4

Tid: 45 minutter

Ingredienser:

  • 500 g broccoli i små buketter uden stokken
  • ½ liter kogende vand
  • 200 g bacon i tern
  • 500g skyr eller fedtfattig cremefraiche
  • 1 finthakkede rødløg
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 2 dl rosiner
  • 1 tsk. hvid balsamicoeddike
  • ½ tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • ¼ tsk. groft salt

Fremgangsmåde:

Start med at lave en dressing, hvor du blander surmælksproduktet sammen med balsamicoeddike, citronsaft, sukker og salt. Stil den på køl

Overhæld broccolistykkerne med kogende vand. Men hæld det fra hurtigt, efter ca. 30 sekunder. Så er der stadig bid i broccolistykkerne.

Hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Og lad dem køle af

Rist solsikkekernerne på en varm pande til de er gylden. Pas på det går hurtigt.

Steg nu bacon til det er gylden og sprødt.

Læg de stegte bacon over et stykke køkkenrulle papir og lad papiret suge det overskydende fedt.

Hak rødløget fint.

Bland nu broccoli stykkerne, med rødløg, solsikkekerner, rosiner og bacon.

Næringsindhold pr. 100g

  • kalorier: 137
  • protein:9g
  • kulhydrat: 10g
  • kostfibre:2g
  • fedt: 6g

Energifordeling pr. 100g