Sunde æggemuffins

sund mad-Foto Samantha Fotheringham

Disse lækre æggemuffins er fantastiske, de smager dejligt og er gode til frokost, i madpakken eller til en skøn brunch. Du kan også spise dem som tilbehør til kød, rugbrød eller en frisk salat. Disse æggemuffins har en dejlig krydret smag med en fast, blød og luftig konsistens. Grøntsagerne i opskriften er kun vejledende, så hvis du foretrækker nogle andre, så kan du sagtens skifte dem ud. Brug evt. de grønsager du har i køleskabet som fyld. De er meget enkelt at tilberede og spækket med sunde næringsstoffer. Jeg har brugt 4 hele æg til mine muffins, men hvis I ønsker en opskrift med et højre protein indhold og lav fedt indhold. Kan i evt. nøjes med 2 hele æg + 4 æggehvider. æggemuffinsene er blandt andet rige på protein, jod, selen og C-vitamin og D- vitamin.

Æggemuffins - Foto Samantha Fotheringham

Æggemuffins opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift på æggemuffins

stk: 9

Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 1 halv rød peberfrugt
  • ½ løg
  • 2 gulerødder
  • 1 fed hvidløg
  • 100g spinat fra frost.
  • Olie til stegning og smørelse af form
  • Salt, peber og chiliflager

Fremgangsmåde

Tænd din ovn på 200 grader.

Riv gulerod og hak peberfugt i små tern.

Hak løg og hvidløg fint og svits dem i en gryde med lidt olie.

Tilsæt spinat, revet gulerod og peberfugt. Find en passende skål frem og slå æggende ud deri.

Pisk dem godt sammen og krydre med salt og peber.

Tilsæt grøntsagerne og smør din form med lidt olie. De kan også godt laves i papirform. Der behøver du ikke at smøre formen.

Fordel nu æggemassen i dine muffinsforme. Slut med lidt chiliflager på toppen. Stil dem i den forvarme ovn og bag dem i 10-12 minutter til æggemassen er gylden og fast. Lad dem køle af og fjern dem forsigtig fra formen.

Næringsindhold pr. 100g

  • kalorier: 75
  • protein: 6g
  • kulhydrat: 3g
  • fedt: 4g

Energifordeling pr. 100g