Sunde æggemuffins
Disse lækre æggemuffins er fantastiske, de smager dejligt og er gode til frokost, i madpakken eller til en skøn brunch. Du kan også spise dem som tilbehør til kød, rugbrød eller en frisk salat. Disse æggemuffins har en dejlig krydret smag med en fast, blød og luftig konsistens. Grøntsagerne i opskriften er kun vejledende, så hvis du foretrækker nogle andre, så kan du sagtens skifte dem ud. Brug evt. de grønsager du har i køleskabet som fyld. De er meget enkelt at tilberede og spækket med sunde næringsstoffer. Jeg har brugt 4 hele æg til mine muffins, men hvis I ønsker en opskrift med et højre protein indhold og lav fedt indhold. Kan i evt. nøjes med 2 hele æg + 4 æggehvider. æggemuffinsene er blandt andet rige på protein, jod, selen og C-vitamin og D- vitamin.
Opskrift på æggemuffins
stk: 9
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 4 æg
- 1 halv rød peberfrugt
- ½ løg
- 2 gulerødder
- 1 fed hvidløg
- 100g spinat fra frost.
- Olie til stegning og smørelse af form
- Salt, peber og chiliflager
Fremgangsmåde
Tænd din ovn på 200 grader.
Riv gulerod og hak peberfugt i små tern.
Hak løg og hvidløg fint og svits dem i en gryde med lidt olie.
Tilsæt spinat, revet gulerod og peberfugt. Find en passende skål frem og slå æggende ud deri.
Pisk dem godt sammen og krydre med salt og peber.
Tilsæt grøntsagerne og smør din form med lidt olie. De kan også godt laves i papirform. Der behøver du ikke at smøre formen.
Fordel nu æggemassen i dine muffinsforme. Slut med lidt chiliflager på toppen. Stil dem i den forvarme ovn og bag dem i 10-12 minutter til æggemassen er gylden og fast. Lad dem køle af og fjern dem forsigtig fra formen.
Næringsindhold pr. 100g
- kalorier: 75
- protein: 6g
- kulhydrat: 3g
- fedt: 4g
jun 07, 2014 @ 21:11:30
De ser vildt gode ud de æggemuffins 🙂 Dem vil jeg gerne prøve at lave 🙂
aug 22, 2014 @ 12:23:10
Hvor længe kan de holde i køleskabet?
aug 25, 2014 @ 19:29:56
Hej Randi 🙂
De kan holde sig i 4-5 dage i en tætlukket beholder 🙂
aug 30, 2014 @ 10:10:39
Kan de fryses ned? 🙂
aug 30, 2014 @ 10:53:52
Hej Simone
Jeg har aldrig prøvet det, så kan ikke give dig et ordenlig svar på det desværre.
Hvis du prøver må du lige dele dine erfaringer her på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha
aug 30, 2014 @ 11:07:01
Helt i orden. Jeg prøver og vender tilbage 🙂
sep 01, 2014 @ 18:25:39
Hej! Lyder super 🙂 Hvis man nu ikke har muffinforme, kan man så bare lave det i et ovnfast fad og skære det ud ?
sep 02, 2014 @ 20:48:37
Hej Marie Louise
Det tænker jeg godt du kan, men jeg ville nok beklæde fadet med lidt bagepapir så æggemassen ikke hænger fast 🙂
jan 11, 2015 @ 13:05:17
Hejsa 🙂
Jeg faldt lige over din hjemmeside og denne opskrift. Ved du om de velegnet til at varme i microovnen? De kunne nemlig være super lækre at have med i madpakken 🙂
jan 12, 2015 @ 17:14:34
Hej sofie 🙂
personligt synes jeg ikke det gør noget når de er kolde. Men du kan godt varme dem i micoovnen 🙂 Men de skal have meget lidt. måske kun 30 sekunder. 🙂
Håber det var svar nok 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
jul 14, 2015 @ 18:02:16
De bedste æggemuffins jeg har smagt! Virkelig gode 🙂
Lækre æggemuffins | Sofie Bech Slyngborg
jul 15, 2015 @ 14:12:56
[…] æggemuffins – en lidt anderledes, men virkelig lækker måde at få sine æg på. Jeg fandt denne opskrift på nettet, som jeg har taget udganspunkt i, men jeg har også tilføjet lidt ekstra ting. I mine […]