Sunde Fiber Boller

Her til morgen bagte jeg fiber boller. Disse boller er virkelige sunde og FANTASTISK. De er både nemme og lave og mætter RIGTIG godt. Derudover bobler de af sunde fedtstoffer og dejlige kostfibre. Som min veninde Rikke siger, så kan det ikke gå galt! Så hop ud i det og prøv disse vidunderlige boller. Det kan KUN blive en Succes!! Et tip er, at skifte noget af hvedemelet ud med frø og kerner. Jeg skiftet noget af melet ud med solsikkekerner, knækkede hvedekerner og Chia frø.

Hvad er chia frø?

Chia frøet er lille og er blevet en ny super food herhjemme. Det skyldes frøets ernæringsmæssige sammensætning. Chia frøet en god kilde til Omega-3 fedtstyre, proteiner og kostfibre. Udover i bagværk kan du bruge det i müsli, grød eller som drys på salaten.

Opskrift på fiber boller

14 boller

Tid: 9 timer med hævning

Ingredienser:

  • 1 liter vand (koldt)
  • 2/3 dele af en pakke gær
  • 2 spsk. groft salt
  • 2 spsk. honning
  • 500 gram havregryn
  • 300 gram hvedemel (skift evt. noget ud med forskellige kerner og frø)
  • 300 gram rugmel

Fremgangsmåde:

Find en stor skål frem.

Hæld vand i en skål og bland gær, honning og salt deri.

Bland derefter havregryn i og rør i dejen.

Rør til sidst melet, kernerne og frø i så dejen er klistret.

Stil dejen til hævning i køleskab mindst 8 timer, dejen kan stå i op til 5 døgn. Lav evt. dejen om aften og lav bollerne om morgen. Du kan også bage en lille portion og lade resten af dejen stå i køleskab til dagen efter eller flere dage efter. Så er der nybagte boller hver morgen. Virkelig overskuds artigt! Og hvem elsker ikke duften af ny bagt boller. Fantastisk start på dagen.

Form bollerne på en plade med en våd ske.

Bag bollerne ved 200 grader i 25-30 minutter.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:185
  • Protein:6g
  • Kulhydrat:33g
  • Kostfiber:5g
  • Fedt: 2g

Energifordeling pr. 100g