Sunde Fiber Boller
Her til morgen bagte jeg fiber boller. Disse boller er virkelige sunde og FANTASTISK. De er både nemme og lave og mætter RIGTIG godt. Derudover bobler de af sunde fedtstoffer og dejlige kostfibre. Som min veninde Rikke siger, så kan det ikke gå galt! Så hop ud i det og prøv disse vidunderlige boller. Det kan KUN blive en Succes!! Et tip er, at skifte noget af hvedemelet ud med frø og kerner. Jeg skiftet noget af melet ud med solsikkekerner, knækkede hvedekerner og Chia frø.
Hvad er chia frø?
Chia frøet er lille og er blevet en ny super food herhjemme. Det skyldes frøets ernæringsmæssige sammensætning. Chia frøet en god kilde til Omega-3 fedtstyre, proteiner og kostfibre. Udover i bagværk kan du bruge det i müsli, grød eller som drys på salaten.
Opskrift på fiber boller
14 boller
Tid: 9 timer med hævning
Ingredienser:
- 1 liter vand (koldt)
- 2/3 dele af en pakke gær
- 2 spsk. groft salt
- 2 spsk. honning
- 500 gram havregryn
- 300 gram hvedemel (skift evt. noget ud med forskellige kerner og frø)
- 300 gram rugmel
Fremgangsmåde:
Find en stor skål frem.
Hæld vand i en skål og bland gær, honning og salt deri.
Bland derefter havregryn i og rør i dejen.
Rør til sidst melet, kernerne og frø i så dejen er klistret.
Stil dejen til hævning i køleskab mindst 8 timer, dejen kan stå i op til 5 døgn. Lav evt. dejen om aften og lav bollerne om morgen. Du kan også bage en lille portion og lade resten af dejen stå i køleskab til dagen efter eller flere dage efter. Så er der nybagte boller hver morgen. Virkelig overskuds artigt! Og hvem elsker ikke duften af ny bagt boller. Fantastisk start på dagen.
Form bollerne på en plade med en våd ske.
Bag bollerne ved 200 grader i 25-30 minutter.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier:185
- Protein:6g
- Kulhydrat:33g
- Kostfiber:5g
- Fedt: 2g
sep 22, 2014 @ 13:21:53
Genial opskrift! Det er nogle mega lækre og mættende boller! Jeg skifter de sidste 100 g. hvedemel ud med 150 g. blandet kerner og frø (græskarkerner, solsikkekerner og hørfrø).
Er man studerende, er det her en genial opskrift! Man får mange boller ud af det, og man behøver ikke at bruge hele dejen på én gang!