Sunde jordbærkager

Sunde jordbærkager - Samantha Fotheringham

Disse jordbærkager er virkelig lækre og smager helt fantastisk. Jordbærkagerne er lavet på en bund af mandler, et fyld af pecannødder og toppet med jordbær/banan is lavet på frugt. Kagerne er dejlig friske, søde og har en skøn nøddeagtig smag. Jordbærkagerne er en sund dessert, som du kan spise med god samvittighed. Kagerne er fyldt med sundt fedt fra nødderne og er sødet på en naturlig måde med dadler og honning. På grund af de mange nødder er kagerne ikke kaloriefattige, så hvis du gerne vil passe på vægten skal du ikke spise for mange af dem, selvom de er sunde. Det er en sund dessert som kræver lidt timing og forberedelse, men det er tiden værd! Jeg har fundet min favorit ved at anvende jordbær, men hvis du fortrækker andre bær kan du sagtens bytte jordbær ud med f.eks. hindbær, brombær eller blåbær.

Jordbær -Samantha-Fotheringham

Opskift på sunde jordbærkager

Antal: 12

Arbejdestid:30 minutter

Tid i alt: 4 timer

Ingredienser:

  • 2 dl. Smuttede mandler
  • 3 dl. Pecannødder
  • 1 dl. dadler
  • 3 spsk. Kokosolie
  • Saft fra 1 citron
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 2 spsk. Honning
  • 200g jordbær frost
  • 2 bananer frost
  • 1 knsp. Salt
  • Evt. mynte og jordbær til pynt

Fremgangsmåde

Start med at fjerne skrallen fra bananerne og put dem i fryseren i 2 timer.

Sæt pecannødderne i blød i 2 timer.

Lav bunden til jordbærkagen ved at blende 2 dl mandler, 1 dl dadler, 1 spsk. Kokosolie og 1 knsp. salt sammen indtil det er en sammenhængende blød masse som minder om marcipan.

Fordel massen til bunden i 12 muffinsforme.

Lav herefter pecannødfyldet ved at blende 3 dl. pecannødder sammen med 2 spsk. Kokosolie, 2 spsk. Honning, saften fra 1 citron og kornene fra en vaniljestang.

Fordel pecannødfyldet oven på bunden i muffins formene.

Sæt muffins formene i fryseren 1 timer og tag dem ud ca. 10-15 minutter inden de skal serveres.

Når du har taget muffinsformene ud af fryseren laver du jordbær/banan isen ved at blende de frosne bananer med 200g frosne Jordbær. Du kan med fordel skære bananer i mindre stykker inden du putter dem i blenderen. Det kan være nødvendigt at skrabe siderne i blenderen undervejs. Hvis du har en håndblender er den at fortrække.

Fordel jordbær/banan isen som det sidste lag på jordbærkagerne.

Pynt med lidt frisk mynte og jordbær.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 312
  • Protein: 5,1g
  • Kulhydrat: 19 g
  • Fedt: 24,5 g

Energifordeling pr. 100g

Energifordeling jorbærkager