kanelsnegle

Kanelsneglekage---Foto-by-Samantha-Fotheringham

Søndagen er gået med at bage disse lækre og velsmagende kanelsnegle. Jeg kan varmt anbefale kanelsneglene som er en sundere udgave af de traditionelle kanelsnegle. Men jeg må dog ærligt indrømme, at disse kanelsnegle ikke smager 100 procent som den usunde udgave, men det er et virkeligt lækkert alternativ som du kan spise med bedre samvittighed. Selvom kanelsneglene er ernæringsforbedret er de både svampet og snasket på den helt rigtige måde! Mine kanelsnegle er ernæringsforbedret ved, at jeg har sparet på sukkeret og i stedet brugt æbler til at søde med. Dertil har jeg skiftet noget af hvedemelet ud med grahamsmel og brugt vegetabilsk fedtstof i stedet for smør. Spis kanelsneglene som et lækkert mellemmåltid om eftermiddagen når den søde tand trænger sig på eller som en snack til aftenkaffen. Glasuren er lavet på Perfect Florsød fra ISIS.

kanelsnegle opskrift- Foto by Samantha Fotheringham

kanelsnegle - Foto by Samantha Fotheringham

kanelsnegle opskrift

Stk: ca. 16

Tid: 2 timer

Ingredienser:

  • 50 g flydende vegetabilsk fedtstof
  • 2,5 dl skummetmælk
  • 15 g gær
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 250 g hvedemel
  • 200g rugmel
  • 3 æbler
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

Lun mælken til stuetemperatur og bland det sammen med det vegetabilske fedtstof i en skål.

Rør gæren ud i væsken.

Tilsæt 1 æg, sukker, salt og mel.

Ælt dejen godt sammen til den er smidig. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.

Riv dine æbler og bland revet æble sammen med brun farin og kanel.

Ælt dejen igennem på et bord med lidt fedtstof på.

Rul dejen ud til et rektangel (30 x 40).

Put din æbleblanding ud på dejen og rul den sammen som en roulade.

Del rouladen i 16 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir eller beklæd en firkantet form ( 21 x 21) med bagepapir og læg kanelsneglene i formen.

Lad kanelsneglene hæve i 30 minutter og tænd oven på 220 grader.

Pensel kanelsneglene med pisket æg og bag dem i 20 minutter.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 210
  • Protein: 5,3 g
  • Kulhydrat: 34,4g
  • Fedt: 4,8g

Energifordeling pr. 100g

sunde kanelsnegle