Sunde kyllingefrikadeller

Frikadeller-Foto Samantha Fotheringham

Denne udgave af frikadeller er særdeles god og sund. Kyllingekød er fedtfattigt, og indeholder mellem 3-7 % fedt. I stedet for hvedemel har jeg benyttet havregryn, og så har jeg tilsat grøntsager til farsen. Jeg har valgt at bruge rødløg, courgette og gulerod. Grønsagerne giver en dejlig smag til kødet, og gør det farverigt. Men husk – du er Masterchef i dit eget køkken, så du kan bruge de grøntsager, du kan lide. Brug evt. nogle af de rester, du har i grøntsagsskuffen, og se det som en anledning til at få ryddet op.

kyllingefrikadeller - Foto Samantha Fotheringham

kyllingefrikadelle opskrift - Foto Samantha Fotheringham

kyllingfrikadeller opskrift

Person: 4

Tid: 1 time og 15 minutter

Ingredienser

  • 450 g hakket kyllingekød
  • ½ fint hakket rødløg
  • 1 revet mellemstor gulerod
  • ¼ courgette
  • 1 æg
  • ½ dl. skummetmælk
  • 2 spsk. havregryn
  • Salt, peber og paprika
  • Olie til stegning

Tilbehør:

F.eks. Bulgursalat, pastasalat og ovenbagte kartofler.

Fremgangsmåde:

Hak løg i små tern.

Vask, skræl og riv grøntsagerne

Rør kødet med salt.

Tilsæt peber, paprika, havregryn, æg og grøntsager.

Rør farsen og tilsæt mælken lidt af gangen. Farsen skal røres smidigt. Farsen har godt af at stå i køleskabet i ca. 30. minutter.

Form og steg frikadellerne på en varm pande.

Næringsindhold pr. 100 g

  • Kalorier: 110
  • Protein: 13 g
  • Kulhydrat: 3 g
  • Kostfibre: 1 g
  • Fedt: 4 g

Energifordeling pr. 100 g