Tag på – lækkert alternativ til karrysalat
Sild er i sig selv sund, men karrysalat er ofte proppet med mættede fedt og rig på kalorier. Et lækkert alternativ til karrysalat er ”tag på”. ”Tag på” er en oprørt salat med skyr og finthakket rødløg. Det smager SUPER lækket og er MEGET enkelt at tilberede! ”Tag på” er meget kaloriefattig og rig på protein.
Hvorfor er sild og laks sundt?
Laks og sild er fede fisk. Det vil sige, at de har et højt indhold af det sunde fedt, som er vigtigt, at få igennem kosten og er livsnødvendigt for kroppen. Fisk er en god kilde til D-vitamin, jod og selen.
Et af de 8 kostråd lyder “Spis fisk og fiskepålæg – flere gange om ugen”. Fødevarestyrelsen anbefaler vi spiser 200-300g om ugen. Det kan man gøre ved, at spise fisk 1 gang om ugen til aftensmaden eller spise fiskepålæg i løbet af ugen.
Hvorfor skal vi have D-vitamin?
D-vitamin har betydning for muskelstyrke, dine knogler og dit immunforsvar. Derudover mener man det godt til forebyggelse af kræft. Solen er en naturlig kilde til D-vitamin, derfor kan det være nødvendigt med ekstra D-vitamin i vinter halvåret.
Opskrift på Ta på
Tid: 5 minutter
Ingredienser:
- 250g skyr
- 2 små rødløg eller 1 stort
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Hak rødløg fint
Mos ¼ af de hakkede løg lidt så saften driver fra dem
Bland hakket løg, moset løg og skyr sammen
Smag til med salt og peber
Salaten er bedst, hvis den tilberedes dagen før og står natten over i køleskabet.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 55
- Protein: 8g
- Kulhydrat: 5g
- fedt: 1g