Tomatsuppe – kaloriefattig
Når det er koldt udenfor, er noget af det bedste i verden, at have noget varmt at hygge sig med. Suppe giver en dejlig varm fornemmelse når vi spiser det, hvilket gør det til det perfekte vintermåltid. Tomatsuppe er en klassiker inden for suppeverdenen og klart en af mine favoritter. Et stort plus ved denne udgave er, at den er lavet uden fløde, hvilket gør den meget kaloriefattig. Du kan derfor spise denne suppe med god samvittighed. Suppe er generelt godt, at spise når du gerne vil tabe dig, da det har en positiv effekt på din mæthedsfornemmelse. Suppe fylder nemlig meget i maven i forhold til, hvad du faktisk spiser.
Tomatsuppen er sund, delikat og smager rigtigt dejligt. Suppen har en blød og cremet konsistens med en sød og krydret smag. For at komplementer sødmen med lidt syre har jeg valgt, at toppe suppen med lidt skyr og balsamico. Til sidst har jeg drysset med knuste hørfrø og pyntet med lidt basilikum. Spis suppen som den er eller server groft brød der til.
Et stort plus ved tomatsuppen er at den ikke kræver det store talent for madlavning. Det er en billig, simpel og hurtig suppe at tilberede. Til sidst har tomatsuppen en lang række ernæringsmæssige fordele. F.eks. er tomater rige på c-vitamin , hvilket gør at tomatsuppe er en god booster til dit immunforsvar.
Tomatsuppe opskrift
Person: 4
Tid: 50 minutter
Ingredienser
- 10 tomater
- 3 fed hvidløg
- 2 løg
- 1 liter vand
- 2 grøntsags bouillonterninger
- Lidt olie til stegning
- 2 spsk. æbleeddike
- En halv spsk. sukker
- Salt og peber
Tilbehør:
400g groft brød
Pynt:
- Frisk basilikum
- 4 spsk. skyr
- lidt balsamico
- 2 spsk. hørfrø
Fremgangsmåde
Start med at hakke løgm hvidløg og tomater groft.
Find en tykbundet gryde frem
Hæld lidt fedtstof i bunden af gryden og put løgene deri
Steg løgene til de er bløde og gyldne og kom hvidløg deri.
Tilsæt sukker og æbleeddike til løgene og lad det små simre i ca. 10 minutter. Gå ikke for langt væk fra gryden, da det nemt kan brænde på.
Tilsæt nu tomaterne sammen med et drys salt og peber.
Lad det hele koge i 10 minutter.
Hæld vand over grydens indhold og tilsæt grøntsags bouillonterningerne. Lad det koge i endnu 10 minutter.
Find din blender eller stavblender frem og blend suppen.
Når suppen har en cremet og ensartet konsistens er den færdig.
Smag suppen til med salt og peber.
Knus dine hørfrø med en kagerulle eller i en mortel.
Server suppen med en spsk. creme fraiche, lidt balsamico ,frisk basilikum og drys med hørfrø.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 21
- Protein: 0,6g
- Kulhydrat:2,4g
- Fedt: 0,7g
okt 05, 2014 @ 23:59:42
Mmm ser lækkert ud 🙂 flotte billeder Samantha
okt 06, 2014 @ 14:54:58
wow… elsker tomatsuppe. 🙂 den suppe ser fantatisk ud 🙂 Må jeg prøve! 🙂
feb 26, 2015 @ 19:13:49
Wow det er nok den bedste tomatsuppe jeg nogensinde har fået. Kom dog en tsk paprika og en smule chili i.
feb 26, 2015 @ 19:21:02
Hej Iben 🙂
Det glæder mig rigtig meget du har haft succes med opskriften 🙂 Det lyder som en god ide med paprika og chili, kan være jeg skal prøve det 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha 🙂