Tunfrikadeller

Fiskefrikadeller-Foto Samantha Fotheringham

Tun på dåse kan godt være kedeligt i sig selv, men med lidt hurtig magi i køkkenet så er dåsetunen hurtigt forvandlet til en lækker ret. Tunfrikadeller er super lækre, sunde og slet ikke så tørre som tun nemt kan blive. Tunfrikadellerne smager rigtig godt og har en fast konsistens som gør dem nemme, at have med i madpakken. Fiskefrikadellerne har en stærk tone af chili med en dejlig syre fra lime. I opskriften kan lime skiftes ud med citron. Frikadellerne er fedtfattige og rige på protein. Tun er derudover en god kilde til D-vitamin, jod og selen. I skal dog være opmærksomme på at tun indeholder kviksølv, som er et tungmetal der er skadelig for din krop. Spis kun tun 1 gang om ugen. Hvis du spiser tun fra dåse så er der ofte anvendt små tunfisk og derfor er ophobningen af kviksølv ikke nær så stor.

Tunfrikadeller- Foto Samantha Fotheringham

Tunfrikadeller opskrift- Foto Samantha Fotheringham

Tunfrikadeller opskrift

Person: 2 ca. 8 frikadeller

Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 1 dåse tun i vand (140g)
  • 3 spsk. havregryn
  • 1 æg
  • 2 spsk. Cremefraiche eller Skyr
  • ½ dl. Hakket frisk persille
  • 1 tsk. Chili flager eller en kvart rød chili.
  • 1 spsk. Citron/lime saft
  • Salt og peber
  • Olie til stegning

Fremgangsmåde:

Start med at vaske persillen og hak den fint.

Åben tunen og hæld vandet fra.

Bland alle ingredienser sammen i en skål. Farsen skal være fast og blød.

Form frikadellerne.

Steg frikadellerne på en varm pande i lidt olie til de er flot gyldne.

Forslag til tilbehør:

  • Bulgursalat
  • tomatsalat
  • Nye kartofler

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 152
  • Protein: 16g
  • Kulhydrat: 11g
  • Fedt: 5g
  • Mættet fedt:1g

Energifordeling pr. 100g