Tunmousse – Fedtfattig

Tunmousse – Foto, foodstyling og opskrift Samantha Fotheringham

En af mine absolut yndlings forretter er tunmousse, som har den mest herlige, bløde og cremede konsistens. Smagen af fisk er mild og ikke særlig gennemtrængende. Tunmoussen er dejlig frisk og sammen med en sprød salat er det et sundt måltid som både kan spises til frokost og til aften. Tunmoussen kan også serveres som en lækker forret. Opskriften er oprindelig fra min kære farmor, en kvinde som lærte mig om herlighederne ved maduniverset i en tidlig alder. Farmors tunmousse har altid stået mit hjerte nær og har været en fast del af menuen til familiebegivenheder. Min farmors udgave er dog lidt fed, derfor har jeg forsøgt at ernæringsforbedre den oprindelige opskrift med nogle mere fedtfattige produkter. Når du vælger produkter med mindre fedt, sparer du kalorier. Resultatet er blevet rigtigt godt og smagsmæssigt er der ikke den store forskel. Tunmoussen er rig på især protein som ofte bliver betegnet som kroppens byggesten, da protein har en stor betydning i forhold til vedligeholdelse og opbygning af kroppen. F.eks. er det protein som har betydning for vores muskler, hår, hud og negle.

Tunmousse med skyr - Foto, foodstyling og opskrift Samantha Fotheringham

Opskrift på fedtfattig tunmousse

Arbejdstid: 30 minutter

Tid i alt: 4 timer og 30 minutter

Person: 8

Ingredienser

  • 2 dåser tun i vand
  • Saft fra en ½ citron
  • 1 stort løg
  • 250g skyr
  • 6 bl. Husblads
  • 1,5 dl fedtreduceret piskefløde
  • 120g røde kaviar
  • Lidt olie

Fremgangsmåde

Mos tunen med en gaffel

Riv løget på et rivejern

Bland tun, løg, citronsaft og creme fraiche sammen og smag til med salt og peber

Udblød husbladsen og smelt det i et vandbad

Bland husbladsmassen i tunblandingen.

Pisk den fedtreduceret piskefløde til flødeskum

Vend forsigtigt flødeskummen i tunblandingen og tilføj de røde kaviar

Formen smøres i lidt olie

Fordel tunmassen i formen og stil den på køl i minimum 4 timer inden servering.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 107
  • Protein: 13,8g
  • Kulhydrat: 2,7g
  • Fedt: 4,6g

Energifordeling pr. 100g

Tunmousse energifordeling - Samantha Fotheringham