Tunroulade med Spinat
For ikke så længe siden delte jeg opskriften på tunmousse og i den anledning fik jeg den ide at lave en tunroulade med tunmoussen og en spinat bund. Resultatet blev meget vellykket og tunrouladen var yderst lækker og smagfuld. Tunmoussens cremet, lette og bløde konsistens klæder spinatlaget rigtigt godt. Tunrouladen er et smukt syn med dens farvestrålende udseende. Tunrouladen føles let i maven og sammen med en let salat udgør den et sundt måltid som du både kan spise til frokost og til aftensmad. Tunrouladen kan også serveres ved mere selskabelige begivenheder som en lækker forret, hvor dine sundhedsbevidste gæster vil sætte pris på næringsværdien. Tunrouladen er rig på protein fra tun, mejeriprodukterne og æg. Dertil er den blandt andet rig på D-vitamin, K-vitamin og jern.
Opskrift på tunroulade med spinat
Tid: 6 timer
Arbejdstid: 45 time
Person: 6-8
Ingredienser:
- 1 dåse tun i vand
- 2 spsk. citronsaft
- 0,5 løg
- 125g skyr
- 3 bl. Husblas
- 75g fedtreduceret piskefløde
- 900g spinat (frost)
- 3 æg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Start med at lave tunmoussen, da den skal stå på køl i minimum 4 timer.
Mos tunen med en gaffel
Riv løget på et rivejern
Bland tun, løg, citronsaft og creme fraiche sammen og smag til med salt og peber
Udblød husbladsen og smelt det i et vandbad
Bland husbladsmassen i tunblandingen.
Pisk den fedtreduceret piskefløde til flødeskum
Vend forsigtigt flødeskummen i tunblandingen og tilføj de røde kaviar
Sæt tunmoussen på køl
Lav spinatlaget ved først at tø spinaten op i en gryde med lidt vand.
Pres vandet fra spinaten ved at putte spinaten i et viskestykke. Pres til der ikke kommer mere vand ud.
Blend spinat, æg, salt og peber sammen til en tyk grød.
Hæld blandingen til spinatlaget ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Form spinatlaget til en firkant med en tykkelse på ca. 1 cm.
Bag spinatlaget i ovnen ved 200 grader i 10 minutter og lad spinatlaget derefter køle af.
Læg et stykke bagepapir oven på spinatlaget og fjern det gamle bagepapir, ved at vende spinatlaget om.
Saml tunrouladen ved at smøre tunmousse ud på spinatlaget. Rul forsigtigt sammen til en roulade.
Pak tunrouladen ind i sølvpapir eller film og lad den trække minimum 1 time i køleskabet.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 56
- Protein: 6,5g
- Kulhydrat:1,5g
- Fedt: 2,5g
jun 04, 2014 @ 18:41:52
Hvor ser det lækkert ud 🙂 Det må jeg prøve at lave snart 🙂
jun 04, 2014 @ 21:30:09
Mange tak Lotte og rigtig god fornøjelse med opskriften 🙂
jun 04, 2014 @ 21:23:29
Tak for dejlig inspiration Samantha og tak for aftensmad, jeg har i dag lavet din opskrift på kylling med citron og hvidløg. Det blev rigtigt godt! 🙂
jun 04, 2014 @ 21:31:11
Hej Sanne
Det glæder mig du kan lide min opskrift på kylling med citron og hvidløg 🙂 Det glæder mig du har lyst til at følge med på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
jun 05, 2014 @ 09:46:19
Hej Samantha!
Hvor kan man købe den der fedtreducerede piskefløde henne? Og kan man evt. erstatte den med noget andet? hvis ja, hvad kan man så bruge i stedet for? 🙂
Mvh. Rikke
jun 05, 2014 @ 15:16:25
Hej Rikke 🙂 Jeg har ikke lige en ide til, hvad du kan bytte piskefløden ud med, men du kan købe cremefines piskefløde 19% i blandt andet Superbrugsen og kvickly 🙂
aug 18, 2019 @ 14:24:19
kan den nedfryses?
sep 16, 2019 @ 08:25:37
Hej Lisette
Jeg har ikke selv forsøgt, men det tænker jeg godt den kan 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha